blog

Spustili sme podcasty: počúvajte novinky z knižného sveta

štvrtok 11. októbra 2018 17:21
Št 11.10. 2018 17:21

O knihách sa dá zhovárať všelikde. Na ulici, v škole, pri dobrej káve s priateľmi... Aj v našich kníhkupectvách sa s nami radi o nich rozprávate a vždy sa na tieto kratšie či dlhšie debaty tešíme. Obzvlášť keď vám môžeme odporučiť niečo naozaj dobré. Odteraz si naše tipy môžete vypočuť (takmer) kdekoľvek.

Pred pár rokmi vznikol náš YouTube kanál, aby sme mohli posolstvo o skvelom čítaní šíriť pre čo najviac divákov a stretnúť sa s vami aj mimo kamenných kníhkupectiev. Vo videách zvykneme zvestovať novinky na trhu, odovzdávať knižné tipy, odporúčať čítanie špeciálne zamerané len na určitý žáner (aha, literatúra faktu), autora (chcete začať s Terrym Pratchettom?) alebo tému (jesenná depka, bu!).

Ktosi raz povedal: doba ide dopredu. A tak sme v tieto dni zvukovú stopu z našich videí preniesli aj do formátu zvaného podcast. Niektorí ho možno už dobre poznáte, ale pre ostatných dovoľte niekoľko informácií:

Prečo je super počúvať podcasty?

  1. Keď si umývate zuby, raňajkujete, šoférujete, ste v pohybe… Keď máte skrátka “voľné uši”. Za pár minút dostanete naservírované novinky zo sveta kníh a budete v obraze 🙂
  2. Šetríte si zrak aj mobilné dáta. Podcast môžete počúvať hoci aj v posteli so zavretými očami a na cestách mimo wifi signálu vám zas neodhryzne toľko z predplateného dátového paušálu…
  3. Je to vlastne niečo ako relácia v rádiu. Akurát bez zbytočnej reklamy.
  4. Notifikácia v mobile vás upozorní vždy, keď pridáme novú epizódu a teda vám nič neujde.

Martinus podcasty nájdete jednoducho vo svojom mobile. Stačí si nájsť príslušnú ikonku s podcastami a do vyhľadávania zadať “martinus”, prípadne “martinus.sk” alebo “martinus kníhkupectvo”. Potom už stačí len kliknúť na subscribe/odoberať:

Vypočujte si náš najnovší podcast

Apple podcasts

Google podcasts

Vyskúšate to? 🙂 Ak ste vo vašom Androide nenašli ikonku “Podcasts”, tak si aplikáciu viete raz-dva a zadarmo stiahnuť do mobilu cez Google Play, pozrite sa sem. Postupne sa naše podcasty objavia aj v ďalších aplikáciach. Počúvate podcasty už teraz? Ktoré aplikácie na to využívate? Nechajte nám svoj tip v komentári pod týmto článkom.

Update: Naše podcasty už nájdete aj na Spotify presne TU. Hurá!