blog

Aj škriatkovia sú len ľudia

štvrtok 6. decembra 2018 13:08
Št 6.12. 2018 13:08

Milí Martinusáci, vzhľadom na veľký nápor na kuriérov a ich nedostatok sa môže dodanie vašich zásielok oneskoriť o 1-2 dni. Gŕŕŕ!

Tiež nakupujeme on-line. Tiež sem-tam utrúsime štipľavú poznámku o kuriéroch. No potom sa pozrieme na kopy balíkov, ktoré v našom sklade za Vianoce prerastajú výšku mrakodrapov a uvedomíme si, že rozniesť ich včas a s úsmevom do všetkých kútov Slovenska je priam nadľudská úloha.

Pridajme do hrnca akútny nedostatok ľudí (a teda aj šoférov), zmiešajme to celé s nevyspytateľným počasím, chvíľu sa navzájom podusme a máme recept na fakt šťavnaté situácie.

Na sklade máme desiatky tisíc kníh a makáme pre vás do posledného momentu, no neúprosnú logiku neoklameme: čím neskôr darčeky objednáte, tým väčšie stresy pre všetkých. Špeciálne pre vianočných škriatkov v dodávkach. Preto, ak môžeme, pomôžme si všetci.

Sledujme pohyb svojej zásielky on-line a čakajme na SMS od kuriéra. Buďme na správnej adrese – a ak nie, dajme mu včas vedieť alebo majme v zálohe niekoho, kto zásielku prevezme. Majme nachystanú hotovosť – alebo ešte lepšie, zaplaťme vopred.

A aj keď to všetko splníme, buďme trochu zhovievaví. Drvivá väčšina kuriérov robí všetko pre to, aby pomohli nám i vám urobiť krásne Vianoce, hoci to neraz znamená ťahať aj po večeroch a víkendoch. Neznamená to, že aj medzi nimi nie sú zhnité jabĺčka. Neznamená to, že by sme mali tolerovať arogantné či vulgárne správanie.

No nezabudnime, že kým nám nebo nezaplavia drony, ešte stále treba veľa ľudských rúk na to, aby sa vytúžené knižky dostali do tých vašich. Veľmi vám preto vopred ďakujeme za prižmúrenie očka, ak niečo nevyjde úplne podľa predstáv.