blog

Kvíz: Koľko toho viete o Hermione Grangerovej?

štvrtok 19. septembra 2019 09:59
Št 19.09. 2019 09:59

19. september je podľa všetkých zdrojov dňom, kedy oslavuje narodeniny milovaná čarodejnícka hrdinka Hermiona Grangerová. Vyskúšajte náš kvíz a zistíte, koľko toho o tejto obľúbenej knižnej a filmovej postave v skutočnosti viete.

Hermiona je jedináčik z muklovskej rodiny. Spomeniete si, aké povolanie vykonávali obaja jej rodičia?

Correct! Wrong!

Po nástupe na Rokfort sa Hermiona veľmi rýchlo stala najlepšou žiačkou, ktorá zvláda aj tie najťažšie kúzla. Jedno z nich - odvar Všehodžúsu - však malo pre ňu nešťastný koniec. Ktorá ingrediencia zabezpečila, že Hermionina premena dopadla inak, ako očakávala?

Correct! Wrong!

Ako študentka Hermiona excelovala takmer vo všetkých predmetoch. S jedným z nich sa však rozhodla skončiť, pretože ho nepovažovala za dostatočne spoľahlivé odvetvie mágie. Ktorý predmet to bol?

Correct! Wrong!

Medzi najťažšie kúzla vôbec patrí v čarodejníckov svete Patronus - osobný ochranca čarodejníkov. V akej podobe sa zjavoval Hermionin Patronus?

Correct! Wrong!

V treťom ročníku si Hermiona priniesla do Rokfortu aj domáce zvieratko. Čo to bolo?

Correct! Wrong!

Podľa Rona Weasleyho mala Hermiona prehnané sebavedomie, preto sa jej rozhodol trochu zraziť hrebienok pravidelnými lekciami. Akú podobu mali tieto lekcie?

Correct! Wrong!

Remus Lupin na hodinách obrany proti čiernej mágii učil študentov Rokfortu, ako sa vysporiadať s prízrakmi. V akej podobe sa objavil prízrak pred Hermionou?

Correct! Wrong!

Počas štvrtého ročníka randila Hermiona so slávnou čarodejníckou celebritou. Kto to bol?

Correct! Wrong!

Vďaka svojej znalosti historických rún preložila Hermiona pre svojich priateľov do angličtiny významnú čarodejnícku knižku. Ktorú?

Correct! Wrong!

Aké povolanie vykonávala Hermiona Grangerová v dospelosti?

Correct! Wrong!

Ako sa volali deti Hermiony a Rona?

Correct! Wrong!

Kvíz: Koľko toho viete o Hermione Grangerovej?
Hermiona ostáva pre vás záhadou 🙂

Možno vás v príbehoch Harryho Pottera oslovili iné postavy a možno bol náš kvíz príliš ťažký. Hermiona je však pre vás zatiaľ človekom na objavovanie 🙂

Tlieskame, je len málo vecí, ktoré by ste o Hermione nevedeli. Príbehy o Harrym Potterovi a jeho priateľoch ste, zdá sa, čítali veľmi pozorne 🙂
Hermiona, si to ty?

Gratulujeme, vaše znalosti o Hermione Grangerovej sú vskutku obdivuhodné! Takto sa pozná naozajstný fanúšik 🙂

Ivana Hrenáková

S nosom v knižke ju môžete stretnúť všade - na ulici, v električke, u lekára aj doma v obľúbenom kresle. A ak práve nejakú nečíta, určite si ju vyberá medzi regálmi v kníhkupectve alebo na policiach svojich kamarátov. Knihomoľka telom, dušou aj zamestnaním sa v Martinuse stará o marketingové projekty a organizuje eventy pre kolegov a zákazníkov. Vo voľnom čase ju okrem čítania baví cestovanie, prechádzky v prírode a ľudia, ktorí ju obklopujú.

Články autora