blog

Vydavateľský tringelt: čo sa nám spoločne podarilo?

utorok 12. mája 2020 12:01
Ut 12.05. 2020 12:01

V apríli 2020 sme spustili službu Vydavateľský tringelt, ktorej cieľom je pomôcť knižnému trhu a vydavateľom v neľahkej koronavírusovej dobe. Aké výsledky sa nám podarilo dosiahnuť?

Službu Vydavateľský tringelt sme spúšťali 2. apríla 2020. V tom neistom čase sme si všetci uvedomovali, že pandémia koronavírusu výrazne zasiahne do života a fungovania knižného trhu a hľadali sme spôsoby, ako čo najviac zmierniť jej dopady. Viac o našom uvažovaní a dôvodoch, prečo sme sa rozhodli pre takýto spôsob podpory trhu si môžete prečítať v tomto článku venovanom Vydavateľskému tringeltu.

August 2020

Vydavateľský tringelt sme zbierali do augusta – aký bol výsledok?

Po skončení prvej (a verme, že nadlho poslednej) všeobecnej karantény sa knižný trh pomaly opäť rozbieha, vydavatelia pripravujú tituly na predvianočný trh. V auguste sme preto ukončili Vydavateľský tringelt a toto je jeho záverečná bilancia – spolu ste slovenským vydavateľom prispeli čiastkou 6966 eur s DPH. Na prvý pohľad táto suma nie je vysoká, jej hodnota je však ďaleko vyššia. Tým najmenším vydavateľom v krízových momentoch mohlo pomôcť každé poslané euro. Prakticky všetci si však veľmi vážili, že v ťažkých chvíľach na nich nezabudli tisíce čitateľov a čitateliek, a že sa mohli spoľahnúť na ich podporu, ako aj na podporu zo strany kníhkupcov.

Veríme, že aj vďaka Vydavateľskému tringeltu sa tento rok môžeme tešiť na vianočnú sezónu mimoriadne bohatú na krásne knižné tituly. Ak si z nich vyberiete tie najlepšie pre seba či svojich blízkych, môžete mať istotu, že aj po skončení Vydavateľského tringeltu pomôžete udržať a rozvíjať slovenský knižný trh. Ďakujeme, že ste v tejto snahe stáli pri pri vydavateľoch spolu s nami aj v dobe, keď bol možný happyend ešte v nedohľadne!

Apríl 2020

Ako sa Vydavateľskému tringeltu darilo v apríli 2020?

Od spustenia služby Vydavateľský tringelt ste vydavateľov podporili sumou viac ako 2500€. Vaše príspevky vydavateľom posielame vo forme daru pri dosiahnutí minimálne 30€ alebo keď o to sami požiadajú. Tieto prostriedky potom vydavatelia môžu použiť na čokoľvek, čo uznajú za vhodné. Do Vydavateľského tringeltu je aktuálne zapojených viac ako 100 vydavateľov.

Sme veľmi hrdí, že sa naši zákazníci rozhodli pomôcť knižnému trhu a že aj naďalej čítajú dobré knižky. Preto budeme so službou Vydavateľský tringelt pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch, aby mohli vydavatelia na oplátku ponúknuť čitateľom ďalšie skvelé príbehy.