blog

Čítačky PocketBook sa vyfarbili!

utorok 1. decembra 2020 10:10
Ut 1.12. 2020 10:10

Všetci knihomoli vedia, že vôni a dotyku knihy sa nič nevyrovná. No v posledných rokoch sa čoraz viac rozmáha aj digitálne čítanie. A hoci sa e-knihy dajú čítať na rôznych zariadeniach, čítačka je rozhodne na ich čítanie najpríjemnejšia. Nedávno sa spoločnosť PocketBook pochválila novým modelom s farebným displejom, ktorý by ste nemali prehliadnuť.

Čítačky PocketBook považujeme dlhodobo za jednu z najlepších značiek na trhu. Z našej ponuky si dokážu vybrať aj tí, ktorí preferujú staré-dobré tlačidlové ovládanie, no na svoje si prídu aj čítačkoví profesionáli a fajnšmekri. V dnešnej dobe sú pri čítačkách vlastnosti ako pripojenie sa na wifi či podsvietenie displeja úplnou samozrejmosťou. Rozdiely sú vo veľkosti displeja, vodotesnosti či kapacite vnútornej pamäte. Jednu vec však majú spoločnú – špeciálny e-ink displej, ktorý pripomína povrch papiera. Tento displej je vytvorený tak, aby šetril oči a nenamáhal ich ako modré svetlo z obrazoviek telefónov, tabletov či počítačov. No až doteraz ponúkal takýto displej iba čiernobiely pohľad na svet. 

To už však neplatí pre všetky čítačky, pretože nový model PocketBook Color má farebnú obrazovku a dokáže zobraziť až 4096 farieb! Vďaka tomu budú obálky e-kníh hrať rovnakými farbami ako ich tlačené verzie. A nielen obálky, ale aj všetky grafy, obrázky, mapy či tabuľky tak, ako sú aj v knižnej predlohe. Či ste teda študenti, zaujímate sa o motivačnú literatúru alebo vás poteší pohľad na farebné obálky vo vašej e-knižnici, čítačka Color vám k tomuto vizuálnemu zážitku dopomôže.

Avšak, najväčšiu výhodu to prinesie práve v žánri detských kníh, či komiksoch s farebnými obrázkami, ktoré si budete môcť aj s deťmi užiť konečne vo farbách aj na čítačke. Čítanie pre deti nikdy nebolo zábavnejšie! Ak sa chcete dozvedieť viac o výhodách čítačiek pre deti, prečítajte si náš blog. 

Aj pri tomto modeli si môžete užiť prepojenie na Martinus prostredníctvom služby Send-to-Pocketbook, čo znamená, že po zakúpení vám e-knihy prídu na čítačku automaticky.

Ak vás čítačka zaujala, nájdete ju TU.

Ak budete mať akékoľvek otázky ohľadom výberu čítačky, e-kníh či digitálneho obsahu ako takého, napíšte nám na eknihy@martinus.sk a radi vám poradíme 😊

 

Monika Záborská

Monika Záborská pracuje v Martinuse na e-knižnom oddelení. Okrem e-kníh má však na starosti aj audioknihy, ktoré ju sprevádzajú každodenne počas cestovania. Nepohrdne však ani klasickými knihami, kávou a čokoládou.

Články autora