blog

Knižné inšpirácie z nášho katalógu

piatok 29. januára 2021 16:37
Pi 29.01. 2021 16:37

Určite ste aj vy niekedy zažili situáciu, kedy ste po prečítaní pár riadkov z novej knihy zistili, že tento príbeh nie je pre vás. Tak siahnete po ďalšej knihe. Bingo! Našli ste príbeh, ktorý vás pohltil. Aby hľadanie knižnej inšpirácie bolo o niečo jednoduchšie, pribalíme vám od februára k objednávke knižný katalóg. My sme si ho už prelistovali a vybrali sme knihy, ktoré nás zaujali.

Ben Macintyre – Špión a zradca

Oleg Gordijevskij, jeden z najznámejších dvojitých agentov studenej vojny, vyrastal v špionážnej rodine a sám sa neskôr stal agentom KGB. Dlhodobá nespokojnosť s konaním rodnej krajiny viedla až k rozhodnutiu pomáhať britskej tajnej službe MI6. Ben Macintyre v knihe Špión a zradca opísal jeden z najpútavejších skutočných špionážnych príbehov. Prečítajte si tento fascinujúci príbeh o živote človeka, ktorý sa nebál vzoprieť režimu.

katalog ikar

Hannah Sunderland – Takmer úplne normálna

Život nie je vždy láska na prvý pohľad a úsmev od ucha k uchu. Svoje o tom vie aj Effie, ktorá utápa svoj smutný život v pohári vína. Až keď stretne Thea zistí, že človek môže na sebe pracovať a začnú spolu plniť úlohy, ktoré jej majú pomôcť k šťastnejšiemu životu. Jedného dňa sa s ňou jej láska bezdôvodne rozíde. Podarí sa Effie splniť všetky úlohy a zistiť, prečo ju Theo opustil? To sa dočítate v knihe Takmer úplne normálna.

Meghan March – Hriešne bohatý

Nová knižná séria Hriech sľubuje poriadne horúce chvíle. Zoznámte sa, toto je Riscoff, boháč, ktorý vždy dostane, čo chce. A toto je Gablová, dlhonohá, moodrooká kráska, ktorá mu zamotá hlavu. Ich spoločné chvíle sú vášnivé, ale odsúdené na krátke trvanie. Kniha Hriešne bohatý opisuje spor dvoch rodín, romantické chvíle milencov a ukáže vám, ako špinavé peniaze ničia charakter.    

Pascal Engman – Ohňová zem

Tajná sieť nacistických sympatizantov, pozostatky vojenskej diktatúry a zločiny, ktoré vláda Čile už niekoľko rokov ignoruje. Napínavý triler Ohňová zem vás prenesie do chladného Štokholmu, kde polícia nedokáže vypátrať, kto stojí za záhadnými zmiznutiami detí prisťahovalcov. Inšpektorka Vanessa Franková sa pustí do pátrania na vlastnú päsť a s prekvapením zistí, že stopa siaha až do ďalekého Čile. 

katalog ikar

Clayton Meg Waite – Posledný vlak do Londýna

Posledný vlak do Londýna je inšpirovaný skutočným príbehom tety Truus, ktorá zachraňovala židovské deti pred nacistami. Keď však príde rok 1936, dostať deti do bezpečia začína byť čoraz zložitejšie. Aby mohli nádejný autor divadelných hier Stephan, jeho malý brat Walter a jeho najlepšia kamarátka Žofie-Helene nájsť útočisko vo Veľkej Británii, začína sa pre Truus boj s časom. Prečítajte si príbeh plný odvahy a lásky. 

Stephanie Perkins – Anna a francúzsky bozk

Paríž, mesto lásky a nekonečných možností je snom každej dospievajúcej ženy. Iba Anna sa na svoj štipendijný pobyt v tomto meste neteší. Musela opustiť svojich kamarátov, črtajúci sa vzťah a pohodlný americký život. Začať odznova bez priateľov a znalosti jazyka nie je ľahké. Našťastie jej ponúkne pomoc vtipný, šarmantný a hlavne zadaný spolužiak Étienne. Knižka Anna a francúzsky bozk vám prezradí, či sa jej podarí nájsť v Paríži šťastie a možno aj lásku.

Ladislav Kužela a Zuzana Čižmáriková – Zdravé črevo a trávenie

Viete, ako funguje hrubé črevo, žlčník alebo pažerák? Tráviaci trakt, jeho najčastejšie ochorenia a hlavne vyšetrenia sú strašiakom mnohých z nás. O to dôležitejšie je, aby sme sa vedeli orientovať v odborných termínoch a odlíšili mýty a dezinformácie od faktov, ktoré nášmu tráveniu skutočne pomôžu. Renomovaný gastroenterológ doc. Ladislav Kužela a Zuzana Čižmáriková priblížili v knihe Zdravé črevo a trávenie túto problematiku aj nemedicínskej verejnosti. 

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora