blog

Knihy, ktoré pomôžu rozvíjať vašu osobnosť a zlepšiť pracovné návyky

streda 12. mája 2021 10:38
St 12.05. 2021 10:38

Knižky ponúkajú množstvo príbehov, ktoré nás prenesú do neexistujúcich svetov, ukážu nám, ako vyzerajú ďaleké kraje a potešia nás v čase, keď to najviac potrebujeme. Okrem toho, že nás pohladia na duši, nájdeme na poličkách aj knihy, ktoré nám pomôžu na sebe pracovať a vďaka ktorým dokážeme zlepšiť naše pracovné návyky. Vybrali sme pre vás knižné novinky z oblasti motivačnej a rozvojovej literatúry, pri ktorých si oddýchnete a naučíte sa niečo nové.

Cal Newport – Hlboká práca

V dnešnom roztržitom svete je o to zložitejšie dosiahnuť dokonalé sústredenie. Našťastie je tu Cal Newport, ktorý vám prezradí, ako ovládnuť hlbokú prácu a dosiahnuť mimoriadne výsledky. Ak je pre vás tento pojem neznámy, hlboká práca predstavuje schopnosť zamerať sa na kognitívne náročnú úlohu bez rozptyľovania. Jej rozvoj nepatrí medzi tie najjednoduchšie činnosti, ale vďaka tejto knižke plnej kritiky a tipov, môže byť cesta za sústredením o niečo príjemnejšia.

James Nestor – Dych 

Ako sa stravujete, koľko cvičíte, akí štíhli, mladí alebo silní ste – na ničom z toho nezáleží, ak nedýchate správne. Pre naše zdravie a celkovú pohodu je dôležitý nádych, výdych a zopakovať túto činnosť dvadsaťpäťtisíckrát denne. Ľudia však prišli o schopnosť správne dýchať a má to vážne následky. Novinár James Nestor v knihe Dych cestuje po svete a pátra po tom, kde sa stala chyba a ako to napraviť.

dych

Morgan Housel – Psychológia peňazí

Tému peňazí rieši v určitej fáze života každý z nás. Psychológia peňazí ponúka zaujímavý pohľad, kedy na to, aby sme boli úspešní, nepotrebujeme vedieť veľa vecí, ale dôležitejšie je, ako sa správame. V reálnom živote nerobíme finančné rozhodnutia na základe tabuliek a vzorcov. Robíme ich pri stretnutiach s kamarátmi alebo v zasadačkách, kde sa stretnú naše osobné skúsenosti, vlastné videnie sveta, ego, marketing a iné podnety zmiešané do jedného celku. V tejto knižke nájdete 19 krátkych príbehov o tom, ako premýšľame o peniazoch.

psychologia penazi

Robert T. Kiyosaki – Fake

Ako vás vaši učitelia a rodičia majú naučiť niečo o peniazoch, keď ani ich to v škole nikto nenaučil? Prečo sú chudobní a príslušníci strednej vrstvy čoraz chudobnejší? Pretože investujú do nesprávnych aktív. V súčasnosti je kvalitné finančné vzdelanie dôležitejšie než kedykoľvek predtým. Má neskutočnú silu. Autor svetového bestselleru Bohatý otec, chudobný otec, učiteľ, podnikateľ a investor, ktorý rúca konvenčné názory a uvažovanie o peniazoch. Vo svojej najnovšej knihe Fake nás chce naučiť rozlišovať medzi falošnými a skutočnými peniazmi, falošnými a skutočnými učiteľmi a falošnými a skutočnými aktívami.

Vex King – Dobré vibrácie, dobrý život

Kniha Dobré vibrácie, dobrý život prináša odpovede na mnohé otázky, ktoré si často kladieme: Ako sa naučím mať rád samého seba či samu seba? Ako zmením negatívne pocity na pozitívne? Môžem nájsť trvalé šťastie? Svetoznámy motivátor a instagramový guru Vex King odpovedá na tieto otázky.

dobre vibracie dobry zivot

Jefferson Bethke – Do pekla so zhonom 

Šialené tempo, ktorým sa uberá dnešná spoločnosť, neúnosné požiadavky, ktorým sme všetci vystavení, pocit ustavičnej zaneprázdnenosti, ktorý do nás vtĺkajú už odmala – to všetko nám zasahuje do života a ničí nás. Nastal čas zastaviť sa a uvedomiť si, akú daň si vyberá tento zhon a hektické naháňanie. Žijeme vo svojom súkromnom pekle, ktoré nás ničí duchovne, emocionálne aj fyzicky. Preto si treba povedať: Do pekla so zhonom! Mám ho už po krk. Môžeme si dupnúť a nedať sa unášať prúdom.

Jennie Allen – Von z hlavy

Jennie Allenová vie, aké to je, keď vás pohltí špirála negatívnych myšlienok, no zároveň pozná cestu, ako sa zbaviť toxického spôsobu uvažovania. V knihe Von z hlavy nás Jennie nielen inšpiruje, ale ukáže nám aj praktické kroky, ako prevziať kontrolu nad svojimi myšlienkami, vďaka čomu v našom vnútri dochádza k premene emócií, postojov a dokonca aj k premene našej životnej situácie. 

Jim Kwik – Myseľ bez hraníc

Obmedzenia neexistujú. Hoci ľudia tvrdia opak, máte neobmedzený potenciál – ak viete, ako používať svoju myseľ. Slávny kouč myslenia Jim Kwik už dvadsaťpäť rokov pracuje s najlepšími hercami, športovcami, výkonnými riaditeľmi a mimoriadne úspešnými ľuďmi, ktorým pomáha odhaliť ich skutočné schopnosti. V tejto prelomovej knihe prináša vedecké a overené postupy, ktoré majstri používajú na urýchlenie učenia a na dosiahnutie svetových výsledkov.

mysel bez hranic

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora