blog

Foxford plný príbehov: Ako sme spoločne zvládli pandemické obdobie

štvrtok 14. októbra 2021 10:21
Št 14.10. 2021 10:21

Posledný rok bol pre mnohých veľkou skúškou a neľahké obdobie zažili hlavne tí, ktorých baví a napĺňa práca v gastre. Dočasné zmeny, ktoré sprevádzali prvú a druhú vlnu pandémie, sa nevyhli ani našim kníhkaviarňam Foxford.

Počas pandémie sme si opäť potvrdili, že máme najlepších zákazníkov a aj skvelý tím, ktorý robil všetko preto, aby sme sa s našimi kolegami a kolegyňami z Foxfordu nemuseli rozlúčiť. 

Ak vás zaujíma, ako toto obdobie zvládali naše kníhkaviarne Foxford, čítajte ďalej 🙂

Kníhkaviareň plná príbehov

S príchodom opatrení, kedy sme naše kaviarne museli zatvoriť, ale naše kamenné kníhkupectvá zostali otvorené, sme kaviarne prispôsobili priestorom kníhkupectva. V mesiacoch, keď si zákazníci mohli brať nápoje so sebou, sme ponechali prístup k baru, ale Foxford stoly a stoličky sme vymenili za tie kníhkupecké. Ponúkali sme na nich knižnú ponuku, čím sa nám podarilo zväčšiť priestor kníhkupectiev. Rozšírenie nám pomohlo aj vzhľadom na počet ľudí, ktorí sa mohli v kníhkupectvách pohybovať, a zároveň nám nebolo smutno z prázdnych stoličiek. Naše šťastie spočíva v tom, že nie sme iba gastro prevádzka, ale sme kníhkaviareň, teda aj kníhkupectvo <3

Káva, koláč a knihy

Zmenám sa prispôsobili aj naši kaviarnici a kaviarničky, za čo im letí jedno veľké ďakujeme! Rýchlosťou blesku sa z nich stali kníhkupkyne a kníhkupci, radili zákazníkom v kníhkaviarni, pomáhali v sklade a stretnúť ste ich mohli aj pri platení nákupu. Takýmto spôsobom sme sa s našimi Foxákmi nemuseli rozlúčiť a mohli si rozšíriť svoje zručnosti.

Akčné plány

Minulý rok nás veľa naučil a pripravil na situácie, o ktorých sme ani nesnívali. Zistili sme, že spoločne zvládneme aj nemožné a vždy dokážeme nájsť spôsob, ako sa navzájom povzbudiť a podržať. Vieme, čo máme robiť v prípade ďalších opatrení a pracujeme na akčných plánoch, ktoré nám pomôžu v tom, aby sme sa s našimi súčasnými, ale aj budúcimi baristami, baristkami, kníhkaviarnikmi a kníhkaviarničkami mohli stretávať aj naďalej. Jednoducho sme opäť pripravení privítať nových kolegov a kolegyne s vášňou pre kofeín, koláčiky a, samozrejme, knižky 🙂 Idete do toho s nami? Aktuálne máme otvorené nasledovné pozície:

 

Kníhkaviarne Foxford očami Mišky Saskovej, manažérky divízie kníhkaviarní:

„Koronakríza ovplyvnila aj atraktivitu zamestnania v gastre a dopyt po týchto pozíciach je nižší. Sami sme sa stretli so situáciou, kedy nám pri hľadaní nového junior baristu prišlo menej životopisov v porovnaní s predchádzajúcim obdobím. Je prirodzené, že ľudia sa boja, či sa o pár mesiacov prevádzky opäť nezatvoria a nezostanú bez práce. Sme vďační, že sme spolu s našimi kníhkaviarnikmi a kníhkaviarničkami našli aj v tomto neľahkom období spôsob, ako mohli u nás naďalej pracovať a aj získať kníhkupecké zručnosti.“ 

Kníhkaviarne Foxford očami Katky Hajkovej, zástupkyňa manažéra kníhkaviarne Obchodná: 

„Pracujem ako zástupkyňa manažéra prevádzky na Obchodnej ulici, a teda som sa musela veľmi rýchlo prispôsobovať zmenám, ktoré nám pandemická situácia každý týždeň prinášala. Počas jednotlivých vĺn pandémie som získala množstvo nových skúseností. Starala som sa o doplnkový tovar na Obchodnej, vyskúšala som si vedenie pohovorov a pomoc pri martinusáckej inventúre, ale pracovala som aj na výdaji internetových objednávok, či dokonca aj na našej Centrále v Martine. Pracovne to bolo rozhodne najzaujímavejšie obdobie, ktoré som zatiaľ zažila a dalo mi veľa nových zážitkov, ktoré určite využijem aj v ďalšej pracovnej ceste. Možno by som bez podobnej spoločenskej situácie takéto možnosti neobjavila a pre mňa bolo pandemické obdobie obohacujúce a plné nových príležitostí.“



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora