blog

Letom knižným svetom: Tipy na jesenné novinky

utorok 26. októbra 2021 11:35
Ut 26.10. 2021 11:35

Viete, čo majú spoločné mestské fantasy, majster trileru a ilustrovaná detská knižka? Všetky ich nájdete v októbrovom vydaní knižných noviniek :-)

Pred dažďom a sychravým počasím sa ukrývame pod dekou s teplým čajom v ruke. A k tejto idylke patrí neodmysliteľne aj dobrá kniha, možno aj hneď dve 🙂 V najnovšom vydaní Letom knižným svetom som pre vás vybrala novinky, ktoré v najbližších týždňoch objavíte v našich kníhkupectvách. Celý zoznam nájdete vo videu nižšie.

 

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Opäť raz som pre vás vybrala aj malú ochutnávku priamo do článku. Prvú knihu ste možno už pred pár rokmi objavili v českom preklade. Tento rok však vo vydavateľstve Slovart prichádza jedna z najúspešnejších mestských fantasy aj v slovenskom jazyku. Rieky Londýna od Bena Aaronovitcha rozprávajú príbeh Petra Granta, ktorý sa zamestnal u londýnskych strážcov. Po tom, čo sa nečakane stretne s duchom, zistí, že na britskej polícii existuje oddelenie mágie a nadprirodzených javov, a stane sa učňom inšpektora Nightingala.

Priznám sa, že Dunu od Franka Herberta som síce čítala, ale nepatrí medzi moje obľúbené diela. Aj napriek tomuto môjmu neutrálnemu vzťahu vám chcem dať do pozornosti knihu Božský imperátor Duny. Ide o štvrtý diel zo série od vydavateľstva Premedia, ktorý nás posunie o 3500 rokov vpred, kedy Arrakis, planéta, ktorú kedysi pokrývali púšte, je opäť zelená.

duna

Už sme zvyknutí, že vo vydavateľstve N Press vychádzajú náučné tituly, ktoré sa nielen dobre čítajú, ale obsahujú vedomosti a poznatky, ktoré obohatia náš život. Najnovšie priviedli do knižného sveta knihu Začíname od Toma Vanderbilta, ktorá sa zameriava na našu dospelosť, kedy sa prestávame učiť nové veci a nevychádzame zo svojej komfortnej zóny. A tak sa Tom rozhodne vydať na cestu, na ktorej sa naučí päť nových základných zručností.

Ladislav Zibura, známy aj ako princ Ládik, opäť raz vyrazil za dobrodružstvom! Tentokrát nešiel ďaleko a rozhodol sa užiť si svoj rodný kraj. Cestoval dva mesiace po hájoch a lesoch a pripomenul si, v akej krásnej zemi žije. Okrem zaujímavostí sa v knihe Prázdniny v Česku môžete tešiť na humorné príbehy, ktorým sa na cestách nevyhne.

zibura

 

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora