blog

Letom knižným svetom: Kúp mi radšej knihu!

utorok 7. decembra 2021 09:00
Ut 7.12. 2021 09:00

Obdobie svetielok, stresu, ale hlavne spoločných chvíľ sa pomaly, ale isto blíži. Presne tak, hovorím o najkrajších sviatkoch v roku – Vianociach :-)

Neviem ako vy, ale ja som tento rok svojim blízkym povedala, nech mi pod stromček kúpia knihu. Knižný príbeh má moc odniesť nás na ďaleké miesta, aj keď sa práve nachádzame v obývačke, a často riešia hrdinovia a hrdinky príbehov také problémy, ktoré trápia aj nás. Ak aj vy chcete tento rok potešiť svojho knihomoľa či svoju knihomoľku pútavou knihou, vybrala som pre vás pár tipov, ktoré ich určite potešia.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Knižné tipy z videa nájdete priamo v popise na Youtube. Predsa len som sa rozhodla nižšie vybrať pár diel, ktoré by mohli zaujať vás alebo vašich blízkych. 

Prvým je knižka, ktorú poznajú všetci členovia a členky Čitateľského klubu Martinus. Kniha Dievča, žena, iné sleduje dvanásť postáv a ich životy za posledných sto rokov. Každá z nich hľadá niečo iné: spoločnú minulosť, nečakanú budúcnosť, lásku či aspoň záblesk nádeje.

dievca,zena,ine

Náročnejších čitateľov a čitateľky poteší kniha Roky, ktorá sa považuje za jedno z ikonických diel francúzskej memoárovej prózy. Text je osobným rozprávaním autorky o rokoch 1941 až 2006 prostredníctvom optiky pamäti, minulých a súčasných dojmov, dokonca aj predstáv budúcnosti. 

A poslednou knižkou je novinka od obľúbeného autora Juraja Červenáka – Pre hrsť dukátov. Tentokrát si v spoločnosti kapitána Steina a notára Barbariča užijete horúce leto roku 1601, počas ktorého sa snažia vyriešiť zločin v kremnickej mincovni.

prehrstdukatov

Viac inšpirácie na knižné darčeky pre každého nájdete v mojom videu a na www.martinus.sk/vianoce 🙂

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora