blog

Tipy zo Zeleného Martinusu: Knižky pre deti a mládež

piatok 3. decembra 2021 12:32
Pi 3.12. 2021 12:32

Náš vzťah k životnému prostrediu si môžeme budovať už od útleho veku. Tušíte správne, že pomôcť môžu aj knižky, ktoré nie sú vždy iba o prírode.

Knižky pre deti a mládež o prírode nie sú iba o prírode 🙂 Ich text spravidla obsahuje viacero ďalších námetov na zamyslenie a to ich robí úžasnými. Začítajte sa spolu s deťmi do niektorej z týchto skvelých kníh a nechajte sa očariť všetkým, čo sa dozviete. Tieto príbehy prehovárajú do duše, podporujú náš vzťah k prostrediu okolo nás, avšak veľmi prirodzene – bez nátlaku či hrozieb. Viac vám prezradí vo videu Viki z Krajiny čitateľov.

 

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Vo výbere nájdete aj Knihu roka 2020 Počuješ ma? o spojení s prírodou a o všetkých zvukoch a vôňach, ktoré vnímame už ako deti. Titulom Kniha roka 2019 sa zas môže pochváliť Včelár Jožko, ktorý zistí, aké je krásne o niekoho sa starať a aké je dôležité začať od seba, ak túžime, aby sa niečo zmenilo k lepšiemu.

Ďalšou knihou je Gréta – citlivá, krásne ilustrovaná knižka pre deti, ktorá rozpráva príbeh o podmorskej speváčke, veľrybe Gréte. Tá zo dňa na deň stratí hlas a nikto nevie prečo. Až v podmorskej ambulancii zvieratká zistia, že choroby im spôsbujú odpadky, ktoré do mora nepatria. Rozhodnú sa preto konať.

Sme záhradníci je ďalšia kniha plná nádherných ilustrácií. Kniha opisuje cestu za vypestovaním vlastného ovocia a zeleniny, ktorá nie je vždy jednoduchá a hrdinovia sa musia popasovať s rôznymi problémami a záhradnými nepriateľmi, či počasím, ale práve to je pre malých záhradníkov skvelou školou života.

To je len zlomok z knižiek, ktoré vám Viki predstaví vo videu 🙂