blog

Anglické knihy, na ktoré sa tešíme v januári

utorok 18. januára 2022 14:51
Ut 18.01. 2022 14:51

Možno tiež patríte medzi knihomoľov a knihomoľky, ktorí si radi prečítajú knihu v anglickom jazyku. A robíte dobre! Rozširujete si slovnú zásobu, precvičujete svoj mozog a často si príbehy užijete skôr ako sa na knižný trh dostanú ich preložení súrodenci.

Január priniesol okrem nového roku aj niekoľko knižných noviniek, na ktoré sa už tešíme. Tentokrát si však posvietime na anglické knihy, ktoré vám pomôžu zlepšiť vaše jazykové schopnosti a obohatia vašu zbierku cudzojazyčnej literatúry. 

nimdai purja

Nimsdai Purja – Beyond Possible

Tento zoznam začnem novým vydaním knihy Beyond Possible o nepálskom horolezcovi Nimsdai Purja, ktorý zdolal všetkých 14 osemtisícoviek. Akoby nestačilo, že sa vybral do nadmorských výšok, v ktorých chradne ľudský organizmus, rozhodol sa zdolať vrcholy hôr do 7 mesiacov. Doteraz sa to najrýchlejšie podarilo počas necelých 8 rokov. Okolie o Nimsdaiovi pochybovalo, ale on preukázal, že má v sebe dostatok motivácie, odhodlania a sily na to, aby dokázal, že jeho sen je uskutočniteľný.

 

 

Colleen Hoover – Reminders of Him

Autorka knihy Verity, ktorá sa dostala aj do nášho výberu Knihy roka 2020, prichádza tento rok s titulom Reminders of Him. Hlavnou postavou príbehu je Kenna Rowan, ktorú tragická chyba stála 5 rokov strávených vo väzení. Je však odhodlaná vrátiť sa do mesta, kde sa všetko začalo, aby sa opäť stretla so svojou 4-ročnou dcérou. Zistí však, že za svoje minulé chyby ju starí známi odsudzujú a usilujú sa o to, aby sa stratila z jej života. Jedinou výnimkou je Ledger, majiteľ baru, ktorý sa jej snaží pomôcť a spoločne tak riskujú, že sa im všetci obrátia chrbtom.

 

 

biely_tesakJack London a Dana Olšovská – Biely tesák / White Fang

Ak patríte medzi začínajúcich študentov a študentky anglického jazyka, vyskúšajte dvojjazyčné príbehy. Biely tesák / White Fang je určený pre začiatočníkov a mierne pokročilých čitateľov a čitateľky. Vďaka zrkadlovému slovenskému prekladu si môžete hneď skontrolovať, či vám niečo v tomto príbehu o pohnutom osude miešanca psa a vlka neuniklo.

 

 

 

mat_fraserMat Fraser – HWPO: Hard Work Pays Off 

Ak máte radi autobiografie, motivačnú literatúru a bez športu si neviete predstaviť svoj život, potom siahnite po knihe HWPO: Hard Work Pays Off. Presne tak znie mantra Mata Frasera, 5-násobného CrossFit superatléta. Vo svojej knihe nám po prvýkrát predstaví svoju revolučnú metódu, vďaka ktorej si udržuje motiváciu a buduje silu, výdrž a rýchlosť. Okrem toho sa v nej dočítate o jeho tréningových metódach a cvičebných plánoch.

 

 

 

sunjay_guptaDr. Sanjay Gupta – Keep Sharp (Build a Better Brain at Any Age)

Kniha Keep Sharp patrí medzi výnimky v tomto zozname, pretože aktuálne si môžete už prečítať aj jej slovenský preklad. Doktor Gupta ponúka usmernenie a rady všetkým, ktorí chcú v rámci prevencie posilňovať svoj mozog. Vo svojej knihe poukazuje na škodlivé mýty o fungovaní mozgu a ponúka päť pilierov pre zdravú myseľ: hýbte sa, objavujte, oddychujte, vyživujte a socializujte sa. 

 

 

 

hanya_yanagiharaHanya Yanagihara – To Paradise 

Na koniec som si nechala lahôdku, na ktorú sa určite mnohí z vás tešia. To Paradise je novinka od autorky knihy Malý život, ktorá predstavuje brilantný prierez tromi storočiami a tromi odlišnými verziami amerického experimentu o milencoch, rodine, strate a unikajúcemu prísľubu utópie.

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora