blog

Letom knižným svetom: Novoročné novinky

pondelok 31. januára 2022 15:43
Po 31.01. 2022 15:43

Nový rok, nová kniha! Ak ste si aj vy povedali, že svoj čitateľský rok 2022 začnete novinkami z literárneho sveta, potom je nasledujúci článok určený práve vám :-)

Kritické myslenie, náučné knižky pre deti a poriadna dávka napätia. To je len časť tém, ktorým sa dnes budem venovať. Ak sa vám nechce čítať nasledujúce riadky, januárové novinky, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť, objavíte aj vo videu na našom Youtube kanáli

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Nový rok sa už dlhodobo spája s predsavzatiami a ak medzi tie vaše patrí venovať sa viac sebe, pracovať na svojej motivácii a rozvoji, mám pre vás hneď dva knižné tipy. Prvým z nich je kniha Zachovajte si bystrosť od doktora Sanjaya Guptu, ktorá ponúka návod na to, ako si udržať zdravú a mladú myseľ. Mohla by sa páčiť všetkým, ktorí prečítali knihu Dych alebo Keď telo povie NIE.

zachovajte si bystros

Druhým sľúbeným tipom je kniha Poriadok v hlave od vydavateľstva N Press. Martin Poliačik spolu s Lindou Lančovou pripravili sprievodcu kritickým myslením, ktorý vás naučí správne argumentovať, pýtať sa, ale aj kritizovať a prezentovať svoje myšlienky. Ak patríte medzi fanúšikov a fanúšičky kníh Radikálna otvorenosť a Atómové návyky, potom je Poriadok v hlave určený práve vám.

poriadok_v_hlave

Od sebarozvoja prejdeme k trilerom a detektívkam. Pred pár dňami do našich kníhkupectiev prišla kniha Dobrá sestra, ktorá majstrovsky spája romantiku s napätím. Príbeh je o dvojičkách Fern a Rose. Fern potrebuje mať vo svojom živote poriadok a plány, čo naruší jej sestra Rose, keď jej povie, že túži po dieťati, ale nemôže otehotnieť. Fern sa rozhodne odvďačiť svojej sestre za všetko, čo pre ňu doteraz urobila a darovať jej svoje dieťa. Toto rozhodnutie otrasie jej životom a na povrch sa dostanú rôzne tajomstvá. Kniha by sa vám mohla páčiť, ak ste s nadšením čítali diela ako Stratená polovica a Pomalý oheň.

dobra_sestra

Ďalším detektívnym tipom je kniha od britského autora žijúceho na Slovensku. Možno ste už uhádli, že hovorím o Robertovi Bryndzovi a jeho knihe Keď sadá súmrak. Ide o tretí diel zo série Kate Marshallová, ktorá sa tentokrát pokúša vyšetriť starý prípad stratenej novinárky. Knižka sa vám bude páčiť, ak čítate príbehy autorov ako Bernard Minier, Václav Neuer a John Grisham.

ked_sada_sumrak

Tešíme sa aj na novinku, ktorej vydanie sa mierne posunulo, od autorky Colleen Hoover s názvom Layla. Príbeh plný lásky, tajomstiev a nečakaných zvratov predstaví príbeh dvoch milencov – Leedsa a Layly. Obaja vedia, že chcú spolu stráviť zvyšok svojho života. Jedného dňa však Laylu postrelí Leedsova bývala priateľka a v nemocnici bojuje o život. Síce sa fyzicky zotaví, ale psychická trauma ju zmení. Knihu si určite prečítajte, ak jednoducho máte radi knihy od tejto autorky.

Posledné dve novinky potešia detských čitateľov a čitateľky, ale aj všetkých milovníkov a milovníčky krásnych kníh. Prvou z nich je MytopédiaEncyklopédia mýtických bytostí a ich magických príbehov. Vďaka nej sa s deťmi vyberiete na cestu okolo sveta, na ktorej spoznáte úžasné stvorenia ako Pegas, Yeti a Dúhová ryba, a dočítate sa ich fascinujúce príbehy. Knihu si zamilujete, ak máte radi detské náučné a fantasy knihy, napríklad Spoločenstvo čarovných jednorožcov alebo aj knižku, ktorú vám predstavím ako poslednú – Mapy 🙂

Už teraz si môžete prelistovať doplnené vydanie tejto obrazovej encyklopédie zo všetkých kútov sveta. Kniha vyšla vo viac ako 30 krajinách a stala sa celosvetovým fenoménom. Nové vydanie obsahuje 75 máp, ktoré vás prenesú do 66 krajín a 6 kontinentov

mapy_atlas



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora