blog

Február prinesie kopu pútavých anglických kníh

pondelok 21. februára 2022 09:29
Po 21.02. 2022 09:29

Február je síce najznámejší kvôli sviatku všetkých zamilovaných, ale našťastie v tomto období nevychádzajú iba zaláskované príbehy.

Posvietili sme si na novinky zo sekcie anglické knihy, ktoré práve počas tohto mesiaca môžu pribudnúť do vašej knižnice. Postupne si predstavíme až 6 noviniek, ktoré majú niečo spoločné – všetky vznikli z pera ženských autoriek.

sarah_j_maasSarah J. Maas – House of Sky and Breath 

Ak patríte medzi fanúšikov a fanúšičky fantasy, meno Sarah J. Maas už určite poznáte. Vo februári sme privítali jej druhej pokračovanie série Crescent City (Mesto Luny) s názvom House of Sky and Breath. Opäť sa stretávame s Bryce Quinlanovou a padlým anjelom Huntom Athalarom. Tí sa rozhodnú udržať svoje city čisto na platonickej úrovni, ale nie je isté, či sa im to podarí. Stále však nie sú mimo ohrozenia života. Ich priatelia sa pridali k povstaleckému hnutiu a odmietajú stať sa jeho súčasťou. Keď sa dozvedia viac o príčine vzniku hnutia, stoja pred zložitou voľbou – mlčať alebo bojovať. Sarah J. Maas opäť raz vytvorila strhujúci príbeh o konci sveta a o ľuďoch, ktorí urobia čokoľvek, aby ho zachránili.

 

liz_hyderLiz Hyder – The Gifts 

Píše sa rok 1840 a v Shropshire blúdi lesom osamelá žena s krídlami. Medzitým sa Londýnom šíri klebeta o padlom anjelovi, ktorá zaujme chirurga snívajúceho o sláve. Jeho posadnutosť dostane ženu, ktorú hľadá, do nebezpečnej situácie. The Gifts je strhujúci román autorky Liz Hyder, ktorý rozpráva príbeh z piatich rôznych perspektív. Odohráva sa v prostredí žiarivého Londýna 19. storočia a skúma vedu, náboženstvo, temnú stránku ambícií a spoločenské postavenie žien.

 

 

amy_mccullochAmy McCulloch – Breathless 

Od fantasy a histórie sa dostávame do kategórie krimi. Novinka s názvom Breathless nás prenesie spolu s novinárkou Cecily Wong na expedíciu, ktorej cieľom je zdolať jednu z najvyšších hôr sveta. Cecily si však neuvedomuje, že toto dobrodružstvo môže byť smrteľné. Od začiatku stúpania sa v tíme všetko pokazí. Zlodej, nehoda, záhadný odkaz a vražda. Čím sa dostávajú vyššie, tým viac si musia navzájom dôverovať. A práve vtedy objaví Cecily prvé telo. Breathless sľubuje príbeh, od ktorého sa nebudete chcieť odtrhnúť.

 

 

kate_heartfieldKate Heartfield – The Embroidered Book 

Kniha The Embroidered Book nás opäť vráti do histórie, konkrétne do roku 1768. Charlotte, dcéra habsburskej cisárovnej, prichádza do Neopola, aby si zobrala muža, ktorého nikdy predtým nevidela. Jej sestru Antoine zas poslali do Francúzska a v priestoroch Versailles ju premenujú na Marie Antoinette. Sestry sú síce od seba ďaleko, ale nie sú bezmocné. Keď boli malé, objavili knihu zaklínadiel, ktoré majú temné a nepredvídateľné následky. A obe sestry sa neboja knihu použiť aj vtedy, keď sa ich vzájomná láska zmení na rivalitu.

 

 

lucy_foleyLucy Foley – The Paris Apartment 

Autorku Lucy Foley môžete poznať vďaka jej knihe Zoznam hostí. Vo februári vychádza autorke novinka The Paris Apartment. Ako už názov napovedá, dej sa odohráva v zamknutej izbe jednej parížskej budovy, ktorej každý obyvateľ má svoje vlastné tajomstvo. Hlavná hrdinka Jess začína svoj život od nuly a tak poprosí svojho brata Bena, či môže nejaký čas zostať v jeho byte. Jess sa na jej veľké prekvapenie ocitne v nádhernom apartmáne a netuší, ako si jej brat môže dovoliť takéto bývanie. Nemôže sa ho však na to spýtať, pretože Ben v byte nie je. A čím dlhšie neprichádza, tým viac sa začne Jess ponárať do jeho života, a nachádza viac otázok ako odpovedí. 

 

axie_ohAxie Oh – The Girl Who Fell Beneath the Sea 

Niektorí čitatelia a čitateľky prirovnávajú tento príbeh k známemu anime Spirited away (Cesta do fantázie). The Girl Who Fell Beneath the Sea je nádherným prerozprávaním klasickej kórejskej rozprávky The Tale of Shim Cheong. Smrteľné búrky pustošili Minin domov po niekoľko generácii. Jej ľudia veria, že Boh mora, kedysi ich ochranca, na nich uvalil kliatbu smrti a zúfalstva. Aby kliatbu zrušili, rozhodnú sa každý rok hodiť do mora krásnu pannu, aby sa mohla stať jeho ženou. Veľa z nich verí, že práve Shim Cheong, najkrajšie dievča v dedine, je nevestou z legendy, ktorá ich zachráni. Cheong je však milou Mininho brata Joona. Joon sa rozhodne Cheong z mora vyloviť a riskovať tak svoj vlastný život. Aby Mina zachránila svojho brata, hodí sa do mora namiesto Cheong a ocitne sa v magickom svete plnom bohov a mýtických bytostí.

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora