blog

Letom knižným svetom: Privítajte mesiac knihy!

pondelok 14. marca 2022 14:22
Po 14.03. 2022 14:22

Vitajte pri ďalšom pokračovaní série Letom knižným svetom. Dnes spoločne navštívime drsný, ale nádherný Island, slnečné Taliansko a ďalekú Kóreu.

Nebojte sa, nebudeme sa iba túlať a pozrieme sa aj na ďalšie knižné novinky, ktoré prichádzajú do našich kníhkupectiev počas marca. Už tradične nájdete všetky diela vo videu na našom Youtube:

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Osobne ma Island očaril svojou prírodou, legendami a samotnými obyvateľmi. Nebude preto náhoda, že spisovateľka Julie Caplin zasadila dej jej novej knihy do tohto prostredia. Hotelík na Islande privíta novú manažérku Lucy, ktorej sa život obráti hore nohami a rozhodne sa prijať novú výzvu – viesť malý hotel na Islande. Na mieste ju už čaká barman Alex, poznať ho môžete z Cukrárne v Paríži, ale aj mrazivá zima, horúce pramene a ešte horúcejšia láska.  

Ďalší tip poteší všetkých milovníkov a milovníčky talianskej literatúry. Silvia Avallone, ktorú môžete poznať vďaka knihe Odkiaľ je život dokonalý, prináša na knižnú scénu novinku Priateľstvo. Je o dvoch ženách Elise a Beatrice. Nevieme určiť presný začiatok ich priateľstva. Bolo to vtedy, keď sa Beatrice zjavila na pláži náhle ako padajúca hviezda? Alebo keď ukradli džínsy z butiku? Istý je iba koniec.

V marci sa môžete začítať aj do voľného pokračovania titulu Mačací kožuch a ťava pri čínskom múre od Dominiky Sakmárovej. Nesie názov Kórejské halušky a Dominika si opäť zbalila kufre a vybrala sa so svojou rodinou ešte o čosi viac na východ. Kniha vás poteší veselými poviedkami o upírskych jeleňoch, tradičných pochúťkach a nevynechala ani škôlkarsky život. 

Aby ste si nemysleli, že v marci vychádzajú iba nežné knižky, mám pre vás aj tip na dobrý triler. Autorke Alex Dahl vyšlo niekoľko bestsellerov, napríklad Chlapec pri dverách alebo minuloročná Nevinná hra. Už začiatkom mesiaca sa u nás objaví novinka Smrtiaca posadnutosť. Hlavnou postavou je úspešná psychoterapeutka Kristina, ktorá žije v luxusnom byte, má bohatého manžela a sľubne sa rozbiehajúcu politickú kariéru. Všetko sa však začne meniť, keď sa jej prominentná klientka, spisovateľa Leah Iversonová, dostaví na sedenie značne rozrušená. Kristina postupne odhalí, že v skutočnosti nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Novinkou nás poteší aj autorka knihy Včelár z Aleppa, Christy Lefteri. Román Spev vtákov je inšpirovaný skutočnými prípadmi zmiznutia pomocníčok v domácnosti na Cypre. Autorke sa podarilo napísať empatický a dojímavý príbeh o ľudských životoch ukrytých za novinovými titulkami.

Ani tentokrát som nezabudla na fanúšikov a fanúšičky young adult literatúry. Kráľovstvo hriešnych je príbeh o dvoch sestrách a jednej brutálnej vražde. Dvojčatá Emília a Vittoria sú čarodejnice, ktoré tajne žijú medzi ľuďmi. Jedného dňa však Vittoria nepríde na večeru a Emilia nájde už len jej zohavené telo. Vydá sa hľadať sestrinho vraha a túži po pomste.

Dnešné Letom knižným svetom ukončím obľúbenou detskou sériou o Magdaléne. Tretie pokračovanie má názov Magdaléna a psík terapeut a predstavuje medzigeneračný príbeh lásky a empatie. Z malej Hviezdičky je už veľký psík a s pomocou Magdalénky sa vydá na cestu pomáhania ľuďom, chce sa stať terapeutickým psom. Objavia miesto, kde ich vždy privítajú s láskou a radosťou – domov dôchodcov. Zistite so svojimi drobcami, či sa Hviezdičke podarí zvládnuť skúšku terapeutického psíka.



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora