blog

Aprílové novinky v anglickom jazyku

štvrtok 21. apríla 2022 12:10
Št 21.04. 2022 12:10

Bláznivý mesiac nám priniesol kopec noviniek a veríme, že si niektoré z nich nájdu miesto aj vo vašej knižnici. Pripravili sme malý výber anglických kníh, ktoré pribudli do našej ponuky počas apríla. Okrem mesiaca pridania majú však ešte niečo spoločné – všetky príbehy majú na sieti Goodreads 4-hviezdičkové hodnotenie.

sistersongLucy Holland – Sistersong 

V magickej starovekej Británii spievajú bardi príbeh o zrade, láske a smrti. Deti kráľa Cadora zdedia krajinu, ktorú opustili Rimania a rozdelili ju bojujúce kmene. Riva dokáže vyliečiť ostatných, ale nedokáže zaceliť svoje vlastné rany. Keyne bojuje o to, aby bol považovaný za kráľovho syna, hoci sa narodil ako žena. Sinne sníva o láske a túži po dobrodružstve. Všetci traja sa obávajú života v zajatí a osud im do cesty pripletie Myrdhina, votrelca a mága, a Tristana, bojovníka s tajomstvami. Riva, Keyne a Sinne sa zapletú do siete plnej zrady, zlomených sŕdc a musia bojovať za to, aby sa mohli vydať vlastnou cestou. Sistersong je príbeh, ktorý formuje osud Británie.

 

wowChristie Golden – World of Warcraft: Sylvanas 

Sylvanas Windrunner je držiteľkou mnohých titulov. Pre niektorých je hrdinkou, pre iných je zločincom. Či už ide o spravodlivosť, pomstu alebo niečo iné, Sylvanas vždy riadi svoj vlastný osud. Práve teraz sa ocitla na dosah svojich snov a spolu s Jailerom sa snaží oslobodiť Azeroth od jeho osudu. Jej posledná úloha? Zabezpečiť vernosť ich väzňa – kráľa Anduina Wrynna.

 

 

 

enlightenmentRitchie Robertson – The Enlightenment 

Osvietenstvo je jedným z formujúcich období západnej histórie. Hoci od jeho začiatku uplynulo už viac ako 300 rokov, stále je považované za kontroverzné. Často sa považuje za prameň moderných hodnôt, akými sú ľudské práva, náboženská tolerancia a sloboda myslenia. Iní obviňujú osvietencov z presadzovania vedeckej racionality, ktorá ignoruje zložitosť a rôznorodosť ľudských bytostí a má za cieľ podriadiť prírodu takzvanému technickému pokroku. Kniha The Enlightenment ide až za tieto polemiky, aby prinavrátila osvietenstvu jeho pôvodný význam a ukázala, že predovšetkým sa v tej dobe snažili zvýšiť ľudské šťastie podporou vedeckého bádania a odôvodnených argumentov.

 

skandarA.F. Steadman – Skandar and the Unicorn Thief 

Skandar and the Unicorn Thief je príbeh plný hrdinov a ozrutných jednorožcov, ktorí ožívajú v prvom diele série Skandar, určenej pre čitateľov a čitateľky starších ako 9 rokov. Obľúbia si ju aj všetci fanúšikovia a fanúšičky Harryho Pottera, Percyho Jacksona alebo knižky Amari a Noční bratia. Skandar Smith chcel odmalička jazdiť na jednorožcovi a konečne nastala chvíľa, kedy podstúpi skúšku, ktorá rozhodne o tom, či sa zúčastní vyliahnutia jednorožca a spojí sa s ním na celý život. K skúške ho však nepustia a jeho sen sa rozplynie. Keď tajomná a desivá postava ukradne najmocnejšieho jednorožca na svete, ukáže sa, že jazdenie na jednorožcovi je omnoho nebezpečnejšie.

 

mouse_woodAlice Melvin – Mouse’s Wood: A Year in Nature 

Zoznam uzavriem nádherne ilustrovanou detskou knižkou Mouse’s Wood, ktorá sleduje potulky Myšiaka naprieč lesom a ročnými obdobiami. Knižka je napísaná v jemnom rýme, ktorý odráža Myšiakove potulky a spolu s kresbami predstavuje oslavu pomalého života v prírode.

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora