blog

Letom knižným svetom: Bláznivý apríl plný noviniek

pondelok 25. apríla 2022 12:18
Po 25.04. 2022 12:18

Vitajte pri ďalšom pokračovaní série Letom knižným svetom. Opäť sme pre vás vybrali zopár knižných noviniek, ktoré objavíte, alebo ste už možno aj objavili, v našich kníhkupectvách počas bláznivého apríla.

Ak radšej čítate ušami ako očami, všetky knižné novinky objavíte v našom videu:

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Milan Lasica a Július Satinský patria nepochybne medzi najväčšie legendy nášho literárneho a dramatického sveta. Ich tvorbu nájdeme v divadelnom, filmovom, televíznom a aj literárnom priestore. Svojimi postojmi ovplyvnili niekoľko generácií verných divákov a čitateľov. Ak patríte medzi fanúšikov a fanúšičky tejto výnimočnej dvojice, nenechajte si ujsť novinku Ako vzniká sliepka, v ktorej nájdete všetky autorizované verzie ich divadelných hier.  

Historický román Kód ruže, inšpirovaný skutočnými postavami a udalosťami, nás prenesie do roku 1940, kedy sa Anglicko pripravuje na boj proti nacistom. Za múrmi vidieckeho sídla objavíme kryptografické pracovisko, kde majú najgeniálnejšie mysle z celej krajiny jednu jedinú úlohu – rozlúštiť nemecké vojnové kódy. Na splnení tejto úlohy sa podieľajú aj tri veľmi rozdielne ženy.

Verím, že autora Jean-Michel Guenassia vám nemusím extra predstavovať a ak patrí aj medzi vašich obľúbených spisovateľov, poteší vás novinka Zasľúbené zeme. Opäť sa v nej stretávame s hlavnými hrdinami Klubu nenapraviteľných optimistov na ich ceste za láskou, poznaním a pochopením, pri hľadaní ich zasľúbených zemí.

Máte radi chutné jedlá a ešte radšej ich varíte? Tak potom práve vám je určená knižka Varenie bez výhovoriek od kuchára a youtubera Joshuu Weissmana. Prezradí vám, ako si doma upečiete ten najlepší kváskový chlieb, ako si jednoducho pripravíte obľúbené carbonara alebo upečiete škoricové hniezda, ktoré z vás spravia hviezdy každej oslavy. A ak ste ešte nikdy nevideli Joshuove videá, určite si ich pozrite. 

Čitateľov a čitateľky knižky Jaternice tiahnu na Paríž, určite poteší ďalší knižný tip. V apríli prichádza do kníhkupectiev druhá kniha vydavateľstva Absynt, určená pre tínedžerov a tíndežerky, s názvom Divoký rok. Ide o debutový denník Daru McAnultyho, autistického chlapca, mladého prírodovedca a vychádzajúcej hviezdy britskej literatúry, ktorý miluje svoju rodinu, prírodu a punk. Jeho zápisky vás ohromia a zvláštnym spôsobom upokoja.

Neviem ako vy, ale ja čoraz častejšie počúvam od svojho okolia o tom, ako nemôžu v noci spať. Príčiny zlého spánku môžu byť naozaj rôzne, ale rovnako závažné sú aj dôsledky spánkovej deprivácie. Zo všetkých spomeniem napríklad podráždenosť, mozgovú hmla, srdcovo-cievne ochorenia alebo cukrovku. V knihe Lepšie spím, zdravšie žijem nájdete najmodernejšie rady o spánku od lekára funkčnej medicíny a spoluzakladateľa populárnej spoločnosti Casper zameriavajúcej sa na spánok. 

Počas apríla sme v našich kníhkupectvách privítali množstvo zaujímavých titulov a je mi ľúto, že nemôžem spomenúť úplne všetky. Určite však neprehliadnite ani novinku od Kateřiny Tučkové s názvom Bíla voda, nové vydanie Čudnej príhody so psom uprostred noci či príbehy o živote a hudbe od Davea Grohla.

Ak si chcete udržať prehľad o knižných novinkách, nezabudnite odoberať videá na našom Youtube kanáli, alebo sa prihláste na odoberanie nášho newslettra.



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora