blog

Na pomoc Ukrajine sme spoločne vyzbierali viac ako 70-tisíc eur

pondelok 9. mája 2022 10:19
Po 9.05. 2022 10:19

Už ubehlo niekoľko desiatok dní, odkedy ruské tanky prekročili hranice s Ukrajinou. Milióny ľudí bolo nútených zo dňa na deň opustiť svoje domovy, priateľov či rodiny, a hľadať útočisko v často pre nich neznámych krajinách. 

24. februára sa obyvatelia a obyvateľky Ukrajiny dostali do situácie, v ktorej sa nechce ocitnúť nikto z nás. Aj preto sme sa rozhodli spustiť zbierku na pomoc našim susedom, aby sme im aspoň trochu pomohli v tejto neľahkej situácii. Nesmierne si vážime, že ste sa rozhodli podporiť zbierku na pomoc Ukrajine spolu s nami a využili ste možnosť príspevku vo výške 3 eur na našom webe alebo v kamennom kníhkupectve. 

Vyzbieranú sumu od vás sme navýšili o 30-tisíc eur a spoločne sme tak vyzbierali viac ako 70-tisíc eur na pomoc Ukrajine. Väčšina z vyzbieranej sumy poputovala na účet Kto pomôže Ukrajine na Donio. Okrem zbierky na Donio sme sa rozhodli podporiť finančnými a knižnými darmi aj iné organizácie a iniciatívy, ktoré pomáhajú obyvateľom a obyvateľkám Ukrajiny. Prehľad nájdete v tabuľke:

Celkovo vyzbierané (zákazníci + príspevok Martinusu) 72 029 €
Zákazníci (Martinus.sk, Martinus.cz, kamenné kníhkupectvá) 42 029 €
Martinus (Martinus.sk, Martinus.cz, kamenné kníhkupectvá) 30 000 €
   
Celkovo poukázané (Donio, iné finančné a knižné dary) 65 422 €
Zákazníci na Donio (Martinus.sk, Martinus.cz, kamenné kníhkupectvá) 32 824 €
Martinus na Donio (Martinus.sk, Martinus.cz, kamenné kníhkupectvá) 16 680 €
Ostatné (finančné a knižné dary*) 15 918 €

* Medzi podporené organizácie patria Camp Žilina, ZVKS, The Bridge / Junior Achievement Slovensko, Slniečkovo a ďalšie organizácie a jednotlivci pomáhajúci, napr. knihami pre deti z Ukrajiny.

Aktuálne máme rozbehnuté ďalšie aktivity, ktoré plánujeme podporiť zvyšnou čiastkou. V zbierke pokračujeme aj naďalej a tabuľku budeme pravidelne aktualizovať. 

Ďakujeme ❤️





Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora