blog

Letom knižným svetom: Leto, slnko, kniha

streda 10. augusta 2022 10:50
St 10.08. 2022 10:50

Leto sa už dostalo do svojej druhej polovice, ale nemusíte smútiť! Stále nás čakajú dni plné slnka a pútavých knižných noviniek. Akých? To zistíte v najnovšom vydaní série Letom knižným svetom.

Všetky novinky, ktoré prišli do políc našich kníhkupectiev si môžete pozrieť vo videu na našom Youtube kanáli:

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Výber odštartujeme knižkou Noc nič nezadrží od francúzskej autorky Delphine de Vigan, ktorá konečne vychádza aj v slovenskom preklade. Ide o osobnú spoveď autorky, ktorá rozpráva príbeh svojej matky Lucile. Kniha je výsledkom potreby uchopiť jej život, ktorá prenasledovala Delphine od matkinej samovraždy. Upozorňujem, že ide o náročnejšie, ale veľmi pútavé čítanie.

Pod pseudonymom písajúca J. K. Rowlingová vytvorila sériu o súkromnom detektívovi Cormoranovi Strikovi. Ak sa vám nechce čakať na preklad ďalších častí, na konci augusta si môžete prečítať už 6. diel v angličtine. Vychádza pod názvom The Ink Black Heart

Aj vy si myslíte, že byť mamou a zároveň nájomnou vrahyňou je vražedná kombinácia? Svoje o tom vie Finlay Donovanová, ktorá práve pracuje na románe s detektívnou zápletkou. Počas rozhovoru so svojou agentkou si ju neznáma osoba pomýli s nájomnou vrahyňou a neúmyselne tak prijíma ponuku zbaviť sa problémového manžela. Zistí však, že spáchať zločin je v reálnom živote ťažšie ako v tom fiktívnom.  

Novinku počas augusta privítame aj vo svete fantasy a nesie názov Dom na azúrovom pobreží. Linus Baker pracuje ako sociálny pracovník v Oddelení starostlivosti o zázračnú mládež, ktorý monitoruje a hodnotí sirotince pre nezvyčajné deti. Jedného dňa dostane za úlohu ohodnotiť vzdialený sirotinec, kde žije šesť nebezpečných detí vrátane Antikrista. Má vyhodnotiť, či skutočne dokážu zosnovať koniec sveta. Postupne však spoznáva obyvateľov sirotinca a zisťuje, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá, a napokon sa musí rozhodnúť, či dá prednosť povinnostiam, alebo svojim snom.

Túžite po iskre, blízkosti a rešpekte vo vzťahu? Potom siahnite po novinke Naštartujte sa, prosím, v ktorej vás psychoterapeutka Júlia Halamová pozýva na cestu spoznávania a budovania vzťahov. Takých, v ktorých cítite blízkosť, bezpečie, ste milovaní, ocenení, rešpektovaní, prijatí aj príťažliví. 

Júliu Halamovú môžete stretnúť aj osobne v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave! Svoju novinku vám osobne predstaví 27. september o 18:00. Tešíme sa na vás!

V auguste privítame aj novú absyntovku s názvom Kasta, v ktorej americká autorka Isabel Wilkerson skúma americký rasizmus ako druh kastového systému. Vo svojej knihe ponúka detailný portrét tohto fenoménu, porovnáva ho s kastovými systémami v Indii či v nacistickom Nemecku a svoj široký výskum spája s príbehmi obyčajných ľudí, aby nám predviedla, ako tento systém funguje v praxi.

Ak patríte medzi fanúšikov a fanúšičky Pána prsteňov, určite viete, že už onedlho objavíte na jednej zo streamovacích služieb seriál The Rings of Power. Aby ste sa pri jeho pozeraní nestratili, prečítajte si novinku Putovanie po Stredozemi, ilustrovaný cestopis, ktorý predstavuje pešiu túru od Vreckán až po Mordor.

Augustové knižné tipy nám uzavrie tentokrát detská knižka Slimák Henry. Henry je malý slimáčik, ktorý túži zapadnúť medzi svojich a liezť rovnako ako ostatné slimáky. No nejako sa mu to nedarí, ale napriek tomu sa nevzdáva. S veľkým odhodlaním skúša všemožné a prekonáva samého seba. Nakoniec zistí, že všetci túžime po niečom inom a s pomocou kamarátov môžeme dosiahnuť čokoľvek.

Viac knižných tipov nájdete v našich pravidelných newslettroch, ak ich ešte neodoberáte, určite to napravte a rovnako ani nezabudnite odoberať naše videa na Youtube



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora