blog

Anna Olejárová

Žije v Bratislave, s rodinou obýva malú plochu veľkého bytu, ktorého majoritnú časť zaberajú knihy a rieši večný rébus „kam s knihami“. S knihami aj pracuje, okrem iného má malé vydavateľstvo zamerané na klasickú literatúru. Miluje pohľad na svet cez hľadáčik fotoaparátu a morské prasiatka.

Poviedky publikovala vo viacerých žánrových zbierkach, napríklad v antológii fantastiky českých a slovenských autoriek Žena s labutí, vo výbere autorov slovenskej fantastiky Čas hrdinov II., tiež v zborníkoch vydavateľstva Hydra či Martinus Ceny Fantázie. Jej najväčším úspechom je výhra v Martinus Cene fantázie 2017. Poviedka Dungeons & Dragons pod Starým mestom sa jej od začiatku zdala príliš šialená na to, aby zabodovala u serióznych porotcov. Vyvoďte si z toho, čo len chcete.

Je členkou spoločnosti Fantastický literárny workshop, ktorá pod rúškom literárnych ambícií riadi skrytý beh sveta. Veď ako inak by sa dozvedela o tajných chodbách pod mestom, liberálnom neosatanizme, Mammonovi, krokodíloch a zmutovaných potkanoch? Myslíte si, že si to vymyslela? Ha! Len skúste nehlasovať za jej poviedku a jedného dňa, keď sa ocitnete v opustenej uličke, začujete kradmé odsúvanie kanálového poklopu a ťapkanie hlodavčích nožičiek po asfalte... Vyvoďte si z toho, čo len chcete.

Mihnutím oka – kniha mesiaca apríl

štvrtok 11. apríla 2024 10:24
Št 11.04. 2024 10:24

Našou knihou mesiaca apríl v Čitateľskom Klube Martinus je detektívka Mihnutím oka od Jo Callaghan. Prečo by ste si ju mali prečítať aj vy?


Dungeons & Dragons pod Starým mestom

štvrtok 10. októbra 2019 10:35
Št 10.10. 2019 10:35