blog

Ján Gálik

Narodil sa v Ružomberku, potom odišiel študovať učiteľstvo do Bratislavy, z ktorej sa po piatich rokoch vrátil späť. Po nejakom čase našiel trvalý pobyt v domčeku na Hubovej, ktorý okupuje spolu s kráľovnou Annou a tromi škriatkami: Maťom, Tomášom a Mišom. Učí na Základnej škole Klačno v Ružomberku, kde našiel dokonalé podhubie pri tvorbe fantasy príbehov. Škola je predsa plná bytostí z iných dimenzií a všelijakých magických stvorení, ktoré majú otázku na každú odpoveď, či zvládajú akúkoľvek vec očarovať a vyrobiť z nej zbraň hromadného ničenia. Ale hlavne dokážu závratnou rýchlosťou rásť: po väčšine do krásy. Pred nedávnom sa mu podarilo prebojovať sa do zbierky fantasy poviedok: Čas hrdinov 2.

Pred zaspaním rád premýšľa ako žijú klasickí hrdinovia mimo známy príbeh. Čo robil Nebojsa, keď získal princeznú? Aké bolo Prométheovo detstvo? Poviedka Druhý príbeh je práve takouto špekuláciou. Priletela tesne pred snom a stala sa skutočnosťou...

Mihnutím oka – kniha mesiaca apríl

štvrtok 11. apríla 2024 10:24
Št 11.04. 2024 10:24

Našou knihou mesiaca apríl v Čitateľskom Klube Martinus je detektívka Mihnutím oka od Jo Callaghan. Prečo by ste si ju mali prečítať aj vy?


Druhý príbeh

utorok 8. októbra 2019 09:35
Ut 8.10. 2019 09:35