blog

Jana Tabačková

Píše, prekladá, recenzuje a celkovo sa vo dne v noci hrá so slovami. Keď jej poviedka Ako bez duše vlani vyniesla Cenu Bibliotéky, diplom si zavesila na stenu. Nie (len) preto, aby sa pýšila svojím úspechom, ale najmä preto, aby jej každý deň pripomínal, že teraz už nemôže s písaním prestať. Pre to isté vstúpila do tajnej spoločnosti zloženej z troch amatérskych autorov, v ktorej spoločne hľadajú výhovorky, vyplakávajú po kritike a z času na čas aj niečo napíšu.

Hoci k hlavnej postave minuloročného dielka a folklórnym motívom sa ešte plánuje vrátiť, táto poviedka je iná. Vznikla, ako inak, vo vlaku, keď sa zrazu zotmelo a výhľad na krajinu za oknom vystriedali odrazy tvárí cestujúcich. Čo by ste robili, keby vaše fóbie ožili? Zaliezli pod posteľ a nechali život plynúť pomimo alebo by ste sa strachu dokázali postaviť? Autorka vám (a aj sebe) drží palce, aby to bolo vždy to druhé.

Mihnutím oka – kniha mesiaca apríl

štvrtok 11. apríla 2024 10:24
Št 11.04. 2024 10:24

Našou knihou mesiaca apríl v Čitateľskom Klube Martinus je detektívka Mihnutím oka od Jo Callaghan. Prečo by ste si ju mali prečítať aj vy?


V tuneli

piatok 5. októbra 2018 08:30
Pi 5.10. 2018 08:30