blog

Michal Hruškovic

Pochádza z Bratislavy. Je šťastným manželom a otcom dvoch detí. Samozvaný šuplikant, keďže v úzkych kruhoch sa povráva, že má po šuplíkoch odložených zopár vlastných kníh. Iba je opatrný, komu ich ukáže.
Ku knihám si pričuchol už ako malý. Najprv dobrodružné, neskôr historické a napokon žánrovky. Knihy nakupoval vo veľkom vždy, keď sa dalo. No a keď došli peniaze, tak lietal po knižniciach. Časom si vytvoril závislosť a hltal aj 60-70 kusov ročne. S knihami nie len vyrastal, ale aj žil. Počas prestávok v škole čítal, keď počúval hudbu, vizualizoval.
Pred rokmi si ale uvedomil, že mu na niektorých príbehoch čosi prekáža. Najprv to boli drobnosti, no čím ďalej tým viac fantazíroval, akoby to dopadlo, keby sa stalo niečo iné, niečo, čo autor nezamýšľal. Pomaly ale isto dochádzal k záveru, že autor knihu asi neprepíše a ak si žiada príbeh šitý na mieru jeho predstavám, bolo by lepšie napísať si vlastný...

Dies Irae

streda 5. októbra 2022 08:50
St 5.10. 2022 08:50

Počas niekoľkých mesiacov porota pozorne čítala, hodnotila a diskutovala o všetkých prihlásených poviedkach a v najbližších dňoch sa dozvieme výber tých najlepších poviedok žánrov fantastiky! Víťazi nezískajú len prestížne ocenenie, ale aj večnú slávu v zborníku Fantázia 2022 a vstupenku do literárneho sveta. O víťaznej poviedke môžete rozhodnúť práve vy! Prečítajte si všetkých 5 finálových poviedok, ktoré uverejníme na blogu od 03. – 07.10.2022 a dajte hlas tej, ktorá si to podľa vás najviac zaslúži. Po skončení hlasovania vyberieme až 5 z vás, ktorých odmeníme 50 € poukážkou na nákup kníh. Hlasovanie začína 7. októbra a končí 21. októbra 2022, 23:59 :-)