blog

DVD novinky: Kinohity u vás doma

streda 21. júla 2010 11:10
St 21.07. 2010 11:10

Milí Martinusáci, pripútajte sa, jazda začína! A priamo u vás doma. Do zoznamu DVD noviniek sa totiž v blízkej dobe zapíšu najväčšie kinohity posledných mesiacov. A ďalšia skvelá správa – pestrosť žánrov je veľká, vyberie si každý.

Akčný a dobrodružný sci-fi horor. Také prívlastky má film Légia. Zaprášená reštaurácia v púšti Mojave sa stáva dejiskom poslednej bitky. Zatiaľčo sa ľudstvo samo ničí v záchvatoch divokej zúrivosti, chystá sa skupinka ľudí na posledný zúfalý pokus o odpor. Pomoci sa im dostáva od tajomného a mocného cudzinca. Bob Hanson, majiteľ odľahlého motorestu so svojim partnerom Percym nemajú o panike, ktorá sa po svete šíri, najmenšie tušenie a kľudne sa ďalej venujú svojej práci. Krásna servírka v pokročilom stupni tehotenstva, Charlie, obsluhuje Sandru a Howarda, dobre zaistený pár a ich dospievajúcu dcéru Audrey, ktorí tu čakajú na to, až im Bobov syn Jeep opraví auto. Keď vypadne televízia a potom i telefóny, uvedomia si všetci prítomní, že stratili akýkoľvek kontakt s okolitým svetom. Zatiaľčo sa snažia prísť na to, čo sa vlastne stalo, vstúpi do motorestu príjemná stará pani a objedná si od Charlie steak. Keď ho dostane, začne ale po všetkých prítomných pokrikovať veľmi šokujúce hrozby. Za niekoľko sekúnd odhalí, že disponuje nadľudskou silou a zaútočí na Howarda, ktorého vážne poraní. Zúfalé snahy o zaistenie lekárskej pomoci skončia potom, čo sa z motorestu následkom nepreniknuteľného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné miesto široko ďaleko. Keď je situácia vážna, objavuje sa zvláštny cudzinec s arzenálom zbraní a oznámi Charlie, že jej nenarodené dieťa je poslednou nádejou ľudstva a že je ochotný urobiť čokoľvek, len aby ho ochránil.

Teraz niečo pre celú rodinu – Percy Jackson: Zlodej blesku – od rodinného režiséra Chrisa Columbusa (Harry Potter, Sám doma). Percy Jackson má v škole večné problémy, no to je teraz asi to najmenšie, čo ho trápi. Antickí bohovia z bájneho Olympu sa rozhodli zostúpiť zo svojich trónov a tím i vstúpiť do Percyho života. Percy zisťuje, že jeho skutočným otcom je Poseidon a to teda znamená, že Percy je napoly človek a napoly boh. Aby toho nebolo málo, najvyšši z bohov, samotný Zeus, obviní Percyho, že ukradol jeho magickú palicu ukrývajúcu blesky (a dá sa povedať, že ide o najstaršiu zbraň hromadného ničenia). Percy sa preto musí pripraviť na náročnú cestu. Nad celým svetom sa začnú sťahovať skazonosné mraky a Percy sa vydáva do Tábora Napoly Vyvolených, kde sa musí naučiť ovládať svoje novo získané schopnosti, aby i vďaka nim dokázal zabrániť vojne bohov. Spriatelí sa s ďalšími polobohmi – bojovníčkou Annabeth, ktorá hľadá svoju matku a s kamarátom z detstva a svojim ochrancom, Groverom, ktorý je v skutočnosti statočný no neskúsený satyr. Spolu sa vydajú na výpravu, ktorá ich zavedie šesťsto poschodí nad strechy New Yorku, na bájny Olymp, ale i do pekelného podzemia ukrývajúceho sa za slávnym nápisom Hollywood. Na úspechu ich cesty závisá osud celého sveta i život Percyho matky, ktorú musí zchrániť zo samotných hlbín ohnivého podsvetia.

Mysteriózna dráma Pevné puto režiséra Petera Jacksona v hlavných úlohách s Markom Wahlbergom a Rachel Weisz je neobyčajným príbehom o živote jedného dievčaťa a o tom, čo príde po ňom. Keď sa štrnásťročná Susan Salmon stane obeťou vraždy, ostáva jej ešte dokončiť pár vecí. Ocitá sa vo zvláštnom a pritom krásnom svete v polceste. Dokým nájde svoj kľud, musí pomôcť svojmu otcovi vypátrať vraha a ochrániť svoju rodinu. Z filmu označovaného ako “nesmierne pôsobivý” vás bude mraziť na chrbte, no uvidíte i dôkaz o nezlomnej sile lásky a nádeje.

Poľský film Love and Dance je film, v ktorom sa medzi rytmom hudby a tancom rodí láska a prvé kroky hrdinov po parkete strhnú lavínu nečakaných udalostí. Hlavná hrdinka filmu, začínajúca novinárka Hania, nesmelo prešlapuje na prahu kariéry. Práve dostala úlohu, ktorá má byť jej vstupným testom. Ale svet, do ktorého vstúpila vyzbrojená diktafónom, obráti jej doposiaľ kľudný a starostlivo naplánovaný život hore nohami. Objaví v ňom vášeň, rytmus a hudbu a nechá sa nimi úplne pohltiť. Zoznámi sa s Wojtkom, milovníkom street dance, ktorý sníva o kariére na Broadway, a začne pod jeho vplyvom premýšľať, či je so svojím súčasným, tak trochu prízemným snúbencom skutočne šťastná. Pri zrode celého príbehu stojí tanec, ktorý odhaľuje rôzne tajomstvá a rodí sa v ňom láska.

Dwayne Johnson predstavuje Dereka Thompsona, jedného z miestnych najtvrdších hokejistov, ktorý po ranu nechodí ďaleko. Teraz ho ale čaká tvrdé potrestanie. Na celý týždeň sa musí stať zubnou Zubnou vílou. A takú vílu svet doteraz zaručene nevidel. Napriek tomu, že sa musí oháňať novo nadobudnutými krídlami a učiť sa kúzla od svojich okrídlených nadriadených, plánuje zhostiť sa novej úlohy po svojom a dokázať, že vie, čo to obnáša. Disk obsahuje i energiou nabitú hru Tréningové centrum Zubnej víly, ktorá zaručene zdvihne z kresla nielen tých najmenších, ale i celú rodinu.

Zdroj foto: internet