blog

DVD novinky: Slávni muži filmu

streda 27. októbra 2010 13:13
St 27.10. 2010 13:13
Opäť sme tu s DVD novinkami, opäť prinášame filmy rôznych žánrov – veď sa hovorí: “Sto ľudí, sto chutí.” A nie sú to filmy len tak nejaké, všetky majú spoločného menovateľa – tento týždeň všetky DVD novinky združuú slávni muži filmu. Stretneme Richarda Gere-a, Jana Krausa, Vina Diesela, Baza Luhrmanna, Leonarda DiCapria, Ewana McGregora, Hugha Jackmana i Rowana Atkinsona. Je sa na čo tesiť.
Hačíkó je mimoriadny pes, ktorý rád doprevádza svojha pána Parkera Wilsona (a toho nehrá nik iný ako Richard Gere). Parker je univerzitný profesor, každé ráno ide s Hačim na stanicu a popoludní sa tam psík pre neho vracia. Jednoduchý pravidelný rituál je zrazu pretrhnutý a to, čo nasleduje, urobilo s Hačikovho príbehu legendu o vernej oddanosti psa ku svojmu pánovi a o tom, ako sa ten najobyčajnejší rituál môže stať najväčším a najčistejším vyznaním lásky. Potom už len ostáva otázka – kto je slávny muž tohto filmu? Richard alebo pes? 🙂(viac info)
Film s jednoduchým názvom Příběh ‘88 je celovečerným debutom režisérky Zuzany Hojdovej-Zemanovej. Pod povrchom zdanlivo banálnej historky sa skrýva zaujímavá štúdia mladej ženy, ktorá prežíva citovú a mravnú krízu. Tridsaťročná módna návrhárka Anna sa zblíži s mladším mužom, spolupracovníkom svojho manžela, scénografa Honzy. Jej romantické vzplanutie je však krátke a naviac doprevádzané pocitom previnenia a pretože nezostane bez následkov, je Anna postavená pred životné rozhodnutie. Pôsobivú emotívnosť filmu umocňuje kamera Petra Hojdu, ktorá využíva atraktívne prostredie výtvarníkov i nezvyklú malebnosť modernej Prahy. Annu si zahrala Jana Krausová a jej manžela spomínaný Jan Kraus.(viac info)
Na rad prichádza Riziko. A Vin Diesel. V maklérskej firme J. T. Marlin zamestnanci nepotrebujú žiadne vzdelanie, to je skôr príťažou. Tu platí len jedno: drieť, drieť a zase drieť, žiadna osemhodinová pracovná doba, žiadna dovolenka a do roka si milionár, budeš mať luxusný byt, Ferrari a všetky možné ďalšie hračky úspešných mladých mužov. Devätnásťročný Seth zanechal univerzitu, a aby získal úctu svojho otca a vysnené peniaze, nastupuje u J. T. Marlina. Najskôr sa zdá, že to bude úloha ešte ľahšia, než sa zdalo. Sethove konto rastie, už má oblek a stáva sa najlepším. Priatelí sa so starším kolegom Chrisom (Vin Diesel), dokonca nadviaže známosť s recepčnou Abby. Ale… Postupne si začína všímať, že nárast na jeho konte a na kontách jeho kolegov sa deje na úkor zákazníkov. Začína tušiť, že s obchodmi u J. T. Marlin to nie je úplne v poriadku. Súkromne sa pustí do pátrania a zistí, že firmy, s ktorých akciami obchoduje, častokrát ani neexistujú a celá maklérska firma je jeden veľký podvod. A potom si ho nájde FBI a chce jeho pomoc… (viac info)
Teraz prichádza legendárny Baz Luhrmann a jeho tri slávnych filmov. Najskôr sa stretneme s Leonardom DiCapriom v úlohe Romea v nezabudnuteľnej a notoricky známej romantickej dráme Williama ShakespearaRomeo a Júlia. Potom sa nám predstaví Ewan McGregor po boku Nicole Kidman v krásnom umeleckom príbehu preplnenom láskou a tancom Moulin Rouge, kde sledujeme osudovú lásku medzi začínajúcim spisovateľom a kurtizánou. A nakoniec sa pozrieme do Austrálie, kam prichdáza anglická aristokratka (opäť Nicole Kidman) a stretáva neotesaného Hugha Jackmana. Trojica filmov, ktoré vás nenechajú chladnými. (viac info)
A na záver to všetko opäť, ako býva dobrým zvykom, poriadne odľahčíme. Prichádza obrovská legenda, na ktorú sa stačí len pozrieť a už vás bolí brucho. Od smiechu. Hovorím o Rowanovi Atkinsonovi a jeho Mr. Beanovi. Valí sa na nás 6 DVD-čkový kufrík pána Beana a k tomu ešte aj jeho plyšový medvedík, pre potešenie. Pravý anglický humor vôbec nemusí byť suchý a tento chlapík s medvedíkom vás o tom zaručene presvedčí. (viac info)