blog

DVD novinky: Sviatočný prehľad toho najlepšieho

streda 17. novembra 2010 12:14
St 17.11. 2010 12:14
Aký sviatok dnes slávime? Niektorí sa musia pozrieť do kalendára, iní to vedia. Dnes je Deň boja za slobodu a demokraciu a okrem toho i Medzinárodný deň tolerancie. V televíziách bežia rozprávky, študenti si užívajú rôzne slávnostné pochody a akcie, pri ktorých potrápia pečeň a tí starší spomínajú, čo sa udialo pred 21 rokmi. Ako už nadpis hovorí, v dnešný sviatočný deň bude aj tento článok iný – nepozrieme sa na novinky, ale na náš TOP list – pozrieme sa bližšie na filmy, ktoré sú vami – Martinusákmi – najviac žiadané. A, musím podotknúť, ide o kúsky v každom ohľade zaujímavé. Pohodlne sa usaďte, prichádza TOP 5.
Na piatom mieste najžiadanejších filmov sa nachádza DVD o našom najznámejšom folklórnom súbore. Na úvod je zaradený retrospektívny film, mapujúci úspech Lúčnice v rokoch 2008 – 1948. V roku 1948 skupina nadšených mladých ľudí z Národopisnej skupiny Živena po prvý raz verejne predstavila svoje umenie v samostatnom programe. Toto vystúpenie dalo základ vzniku Lúčnice – jedného z najúspešnejších slovenských umeleckých telies. Stalo sa fenoménom, ktorý pôsobí ako kultúrny veľvyslanec našej krajiny. V jeho radoch sa už vystriedalo vyše dvetisíc členov a mnohé z týchto mimoriadnych osobností dosiahli celosvetové uznanie. Hlavná časť DVD pozostáva z pätnástich pravých, nefalšovaných slovenských folklórnych tancov. Súčasťou DVD je bohatá bonusová výbava. Nájdeme tu aj vyznania osobností ako Ladislav Chudík, Edita Grúberová, Karel Gott, Jožo Ráž, Milan Rúfus. Súčasťou bonusov je „prídavok“ Po predstavení – dokumentárny film zo zákulisia Lúčnice. (viac info)
Či už ste tínedžerka beznádejne zaľúbená do hlavného hrdinu upírskych súmračných príbehov alebo človek, ktorému lahodí romantika a filmové umenie, tento film sa vám páčiť bude. Áno, hrá v ňom spomínaný Robert Pattinson. Áno, naozaj hrá. Robert si totiž za úlohu Tylera Rotha v snímke Nezabudni na mňa vyslúžil pochvalu od kritikov. Tylerovi rodičia sa rozídu po samovražde jeho brata a Tyler sa zamiluje do Ally, ktorá bol svedkom vraždy svojej matky. Láska, dráma a Robert. Azda preto je film na 4. priečke nášho rebríčka. (viac info)
Na treťom mieste sa nachádza nový český film, ktorý do kín pritiahol nevídané množstvo divákov. Začína ako ľahká komédia a mení sa na príbeh s hlbším zmyslom. Štyridsiatnička Helena totiž vo svojom živote zažíva jeden veľký bumerang. Najskôr ju, uznávanú odborníčku v riešení manželských kríz, opustí manžel pre mladú černošku. A potom sa Helena dostane do situácie, kedy jej dcéra začne mať k nej rovnaký vzťah aký má ona k matke. A k tomu sa okolo nich točí množstvo pekných chlapov. Tri ženy sú v pokušení. (viac info)
Ďalej prichádza agent Jej veličenstva. A to rovno so štýlovým boxom a dvadsiatimi príbehmi, ktoré si po celom svete získali mnoho miliónov fanúšikov. Bond, James Bond a jeho štýlové autá, krásne ženy, elektronické hračky a tajné misie, na ktorých má povolenie zabíjať. A všetci herci, ktorí sa vystriedali v tejto slávnej úlohe. Do rúk sa vám skrátka dostáva zbierka od prvých bondoviek až po tú najnovšiu. (viac info)

A je tu miesto číslo 1. Nemáte chuť predvádzať sa vo fitku? Neveríte „zaručene zázračne fungujúcim“ ťažkým posilňovacím strojom? Aj vy však chcete byť za 6 týždňov ľahšia o 6 kg? Áno aj to sa dá. Doma, pred televízorom. Emma Tekelyová bude s vami cvičiť 6- týždňový fitness program pre ženy každého veku, vhodné aj pre začiatočníkov. Zostavy na DVD predcvičujú skutočné odborníčky a autorky zostáv v jednom.

Učiteľka tanca Yvonne Čižmárová pripravila dve zostavy:

Pozdrav slnku – strečingovú zostavu na princípoch jogy, ktorá naladí vašu myseľ na cvičenie, hoci ste už dávno necvičili.
Malý Bolivúd – 15 minútovú zostavu, ktorá v tanečnom rytme pomôže vrátiť telu kondíciu.

Kondičná trénerka Zuzana Bezáková má pre vás ďalšie dve cvičenia:

Späť do formy – 20 minútová zostava, vďaka ktorej si sformujete príťažlivú postavu.
Víkendová zostava – cvičenie, ktoré napomôže vrátiť vášmu telu vysnívané krivky a nebude to trvať celú večnosť. Postačí 23 minút investovaných do seba.

DVD je priam nabité jedinečnými bonusmi: nájdete medzi nimi interaktívne menu a priamy výber cvičebných zostáv a bonusový cvik, ale aj krátky film o autorkách či fotografie z nakrúcania.

DVD nesľubuje zázraky. Je fantastickým motivátorom pre všetky dámy, ktoré túžia udržať sa vo forme.
Bývalá modelka, úspešná moderátorka a autorka kníh pre ženy už čosi o ženách vie a nehanbí sa priznať svoj vek i potrebu strať sa o seba, keď vraví: „Superštíhle ženy sú Marťanky, ktorých pobyt na Zemi nie je zatiaľ objasnený. My ostatné si musíme svoju štíhlu líniu zaslúžiť.“ (viac info)