blog

DVD tipy: Polanski a Potter

streda 6. apríla 2011 00:01
St 6.04. 2011 00:01
Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD novinky vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.
Azda to netreba pripomínať, no pre istotu – tvorcovia sa rozhodli rozdeliť záverečný príbeh o mladom čarodejníkovi do dvoch filmov. A tak prichádza prvá polovica Darov smrti. Harry, Ron a Hermiona tentokrát nenastupujú do Rokfortu, ale odkázaní sami na seba putujú naprieč krajinou utekajúc pred Voldemortom. Posledný súboj sa blíži a nepriateľ môže byť ešte silnejší, než sa zdalo – legenda o Daroch smrti je možno pravdivá. (viac info)
Michael McCrae žije v írskom Dubline a má problém, pretože miestnemu vodcovi gangu Darrenovi Perrierovi dlží tisíc eur. Ak zmešká termín splátky, gang mu zlomí jednu z končatín (a čím neskôr zaplatí, tým to bude horšie). V zúfalstve hľadá pomoc u miestneho úžerníka, ale všetko sa ešte viac komplikuje, keď sa do veci zapletie Michaelov otec, s ktorým nemá príliš dobré vzťahy a Michaelova tajná láska Brenda „Bren“, ktorá zastrelí jedného z členov gangu, ktorý prišiel Michaela potrestať. A tak Perrier vypíše odmenu na Michaela aj Bren. Dobrodružná komédia ako vyšitá. (viac info)
Roman Polanski. Dnes už legenda. Režisér, s ktorého menom sa spája kvalita a i škandály. A tu je jeho prvý film. Znudený stredostavovský pár si vyrazil na víkend plachtiť, stretnutie s beatnickym stopárom (hovorí ho sám režisér), ktorý má úplne odlišný názor na život, s nimi ale otrasie. Film si vyslúžil ocenenie za brilantnú štúdiu charakterov, pôsobivé herecké umenie a vynikajúcu kameru. Bol nominavný na OSCARA. (viac info)
Ničenia domova orangutanov – lesa – vedie k ich vymieraniu, kvôli ktorému by mohli tieto zvieratá do desiatich rokov úplne zmiznúť. Nájdu sa však ľudia, ktorí usilujú o ich záchranu. Jedna zo záchranných organizácií pôsobí aj na Borneu. Pozrite sa na ich každodenné úsilie o zvrátenie nepriaznivého osudu orangutanov. Prichádza dokument z dielne BBC na 4 DVD. (viac info)
Floria Sigismondi je skúsená režisérka videoklipov a týmto dielom sa zaradila už aj medzi filmových režisérov. Film je životopisom skupiny The Runaways, ktorá bola v podstate prvá dievčenská rocková skupina vôbec. Joan Jett a jej priateľky založili skupinu už ako teenagerky a úspech sa dostavil veľmi rýchlo. Ale prišli problémy s peniazmi a každá z dievčat si predstavovala spoločnú budúcnosť inak. Vo filme si zahrala napríklad Kristen Stewart alebo Dakota Fanning. (viac info)