blog

DVD tipy: Láska, dráma, umenie a dobrý žúr

streda 25. mája 2011 00:01
St 25.05. 2011 00:01
Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD novinky vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.
Extravagantná maliarka Frida Kahlo sa stala jednou z najslávnejších mexických umelkýň. Salma Hayek o rolu Fridy bojovala a vyplatilo sa, zožala množstvo úspechov. Niet divu, Frida sama bola veľká bojovníčka s temperamentnou južanskou krvou. Nebola len skvelou umelkyňou, ale aj sexuálnou a politickou revolucionárkou. (viac info)
Filmové štúdio Disney prinieslo ďalšiu animovanú komédiu. Film rozpráva príbeh zvierat z newyorskej zoo, ktoré kvôli záchrane jedného z nich opustia svoje klietky. Zisťujú, že aj také mesto môže byť celkom nebezpečnou džungľou. (viac info)
Amélia žije v Paríži (konkrétne vo štvrti Montmartre, ale to prezrádza už názov). Je čašníčkou v miestnom bistre, nakupuje v miestnom obchodíku, zdraví susedov – skrátka akoby žila v malom meste. V jej živote sa nikdy nestalo čosi kuriózneho, až na matkinu smrť, nad ktorou jej otec stále trúchli. Jedného dňa nájde vo svojom byte starú krabicu s pamiatkami na detstvo bývalého nájomníka. Amélia sa rozhodne, že mu ju vráti a dospieva k poznaniu, že môže zlepšiť okolitý svet. Existujú isté tajomné správy, ktoré môžu byť rozšifrované. A niekde vonku čaká láska. (viac info)
Film, ktorý rozpráva o tom, že niet dobrej párty bez alkoholu, no keď sa to preženie… Potom nastúpia na rad nové otázky. Čo robí ten tiger v kúpeľni? Prečo nemám zub? Koho je to dieťa v šatni? A keďže išlo o rozlúčku so slobodou, kde je ženích? Tento príbeh bude tak trochu iný – budeme spomínať, kde sme boli a čo sme spravili. Niekoho bránica to možno neustojí. (viac info)
I teraz budeme spomínať, ale na dávnejšiu históriu. Vo veľkolepej a nevídanej dráme sa pozrieme do mýtickej Alexandrie, kde sídlila najvýznamnejšia knižnica tých časov. Píše sa rok 391 a Egypt ovládajú Rimania. Ich moc ale klesá a mestom sa šíria náboženské nepokoje. V knižnici ostáva, pred násilníkmi uväznená Hypatia (Rachel Weisz), astronómka a filozofka odhodlaná brániť cenné dedičstvo. Dvaja muži sú odhodlaní bojovať nielen za záchranu múdrosti antického sveta, ale tiež o lásku krásnej Hypatie. Sú uplne rozdielni. Orestes je vtipný, bohatý a privilegovaný a Davus je mladý otrok, ktorý sa zmieta medzi tajnou láskou ku svojej panej a vidinou slobody, ktorú by získal pridaním sa ku nepriateľským kresťanom. Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami. (viac info)