blog

DVD tipy: Zážitok pre každého

streda 15. februára 2012 00:01
St 15.02. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Půlnoc v Paříži – Midnight in Paris

    Ďalší film Woodyho Allena, mága filmového plátna. Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), sa majú na jeseň brať. Prichádzajú do Paríža. Gil je nevýznamným spisovateľom, ktorý miluje Paríž a chcel by sa sem po svadbe presťahovať. Lenže Inez jeho romantickú predstavu nechápe a nemyslí si, že toto mesto by za to stálo. Jedného večera ide Inez so svojimi priateľmi tancovať a Gil sa prechádza nočným Parížom. Jeho polnočné zážitky mu odhalia Paríž v inom svetle a ovplyvnia nielen jeho budúci život. Žije v ilúzií, ktorou ľudia niekedy trpia – domnieva sa, že život ostatných ľudí by bol pre neho ďaleko lepší. Príbeh je rozohratý – Woody, ukáž, čo máš! (Viac info)

  • Kenneth Branagh – Hamlet

    Vôbec prvé spracovanie, ktoré prenieslo na plátno kompletnú verziu Shakespearovho majstrovského diela, vyžaruje silu v každom momente. Nesmrteľný príbeh vraždy, korupcie a pomsty je presunutý do 19. storočia, rolu Elsinoru zohráva veľkolepý palác Blenheim a väčšina deja sa odráža v zrkadlách jeho pozlátených sál. Elektrizujúce tempo filmu umocňujú herecké výkony. Vzrušenie básnikových slov a odvážny režijný štýl vymaňujú príbeh z úctyhodnej klasiky a povznášajú ho na výslnie veľkolepého zážitku. (Viac info)

  • Jim Sheridan – Dream House

    Úspešný vydavateľ Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prácou v New Yorku, aby sa spoločne so svojou ženou Libby (Rachel Weisz) a svojimi dvoma dcérami presťahoval do pokojného mestečka v Novom Anglicku. Zatiaľčo sa vo svojom novom živote zabývajú, zisťujú, že ich dokonalý domov bol dejiskom desivej vraždy matky a ich detí. Celé mesto je presvedčené, že zomreli rukou svojho manžela a otca, ktorý celý incident prežil. Keď sa Will pustí do pátrania po podrobnostiach celej tragédie, zavedie ho jediná stopa k záhadnej susedke Ann (Naomi Watts), ktorá mala k zavraždenej rodine veľmi blízky vzťah a tak mu pomôže poskladať túto hrôzostrašnú zápletku. (Viac info)

  • Terence Young – Čekej do tmy

    Čas na dobrý horor! Ostali dvaja – Susy, ktorá nedávno oslepla a stále sa ešte učí ako žiť vo svete, ktorý nevidí, a psychopatický vrah Roat. Roat chce bábiku, plnú heroínu, o ktorej si myslí, že ju má Susy. Susy chce jediné: prežiť. Stlmte svetlá, skontrolujte zámok na dverách a pripravte sa na horor, chladný ako ostrie Roatovho noža. Audrey Hepburn získala za Susy svoju piatu nomináciu na Oscara®, Alan Arkin ako Roat, majster parochní a prízvukov, predstavuje číre zlo. (Viac info)

  • Kirsten Sheridan – Melodie mého srdce

    Stretnutie Lyli a Louisa v New Yorku je osudové a noc, ktorú spolu táto krásna violončelistka a írska gitarista strávia, je pre oboch nezabudnuteľná. Lylin otec o ich láske ale nechce počuť a vezme dcérin osud do svojich rúk. Vďaky tomu sa Lylin a Louisov syn Evan dostane ihneď po narodení do sirotčinca, kde sníva o svojich nepoznaných rodičoch. Evan má obrovský hudobný talent, hudbu počuje všade okolo seba a jedného dňa ho dovedie až do New Yorku, kde nezostane dlho bez povšimnutia. Začne študovať na prestížnom hudobnom konzervatóriu a vďaka hudbe sa dostane dokonca i k vytúženému cieľu – stretnutie s vlastnými rodičmi. (Viac info)

  • Sarah Ball – Chuggington – Veselé vláčiky 4

    Ďalšie pokračovanie obľúbených vláčikov je tu. Na tomto DVD nájdete päť príhod z ríše Chuggington. Mtambo uvíta kráľovskú návštevu a potom zažije dobrodružstvo, na ktoré len tak nezabudneme. Žofka zasa vyrazí pomáhať do Safari parku, ale skoro bude musieť s pravdou von – opičí obyvatelia parku jej naháňajú poriadny strach! Ďalšou z lekcií pre vláčiky bude hodina maľovania a Wilson objaví svoj skrytý talent. A nakoniec Harrison zistí, že byť prvý za každú cenu, sa nevyplatí… (Viac info)