blog

DVD tipy: Legendy, mystika i pohladenie duše

piatok 11. mája 2012 09:08
Pi 11.05. 2012 09:08

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Guy Ritchie – Sherlock Holmes: Hra stínů

    Minulý týždeň sme upozornili na dvoj-DVD obsahujúce oba diely Sherlocka. Ale veľkej popularite s teší aj druhý diel zvlášť, preto si zaslúži špeciálnu pozornosť! Robert Downey Jr. je teda späť v úlohe, ktorá ku nemu doslova prirástla (spolu s Ironmanom). Jude Law samozrejme nesmie chýbať ako jeho verný Watson. Neporaziteľná dvojka, že? Alebo nie? Na scénu totiž nastupuje niekto tak mocný a intrigánsky, že dokonca prevyšuje samotného Holmesa. Profesor matematiky, bývalý boxer Moriarty utajene ťahá za nitky a tak hýbe celým svetom, ktorý sa zúrivo rúti do vojny… (Viac info)

  • David Lynch – Příběh Alvina Straighta

    Tento nežný inšpiratívny príbeh, ktorý oslavuje ľudskú dušu, bol režírovaný uznávaným Davidom Lynchom. Richard Farnsworth sa v ňom predstaví ako Alvin Straight – seriózny muž, ktorý patril k ľuďom, ktorí sa spoliehali sami na seba. Teraz je však už vo veku, keď mu v šoférovaní bráni zlý zrak a chôdzu umožňujú dve barle. A tak Alvin žije pokojný život so svojou dcérou Rose. Jedného dňa však dostane správu, že jeho brata postihla mozgová mŕtvica. Napriek dlhému odlúčeniu a odcudzeniu sa Alvin rozhodne brata navštíviť, aby všetko napravil. S neveľkým množstvom peňazí, avšak s veľkou dávkou trpezlivosti i húževnatosti, sa vydáva do 260 míľ vzdialeného Wisconsinu. Snímka bola natáčaná na trase, ktorú v roku 1994 prešiel i skutočný Alvin Straight. Zažil na nej veci, ktoré rozhodne nečakal. (Viac info)

  • Tom a Jerry: Zlatá edice – 2 DVD

    Tom a Jerry si svojimi bláznivými a komickými naháňačkami našli cestu k celým generáciám divákov a právom sa stali legendou. Každá legenda si zaslúži niečo špeciálne, a tak prichádza táto špeciálna edícia, na ktorej nájdeme 37 remasterovaných a neskrátených (čiže pôvodná dĺžka a lepšia kvalita) grotesiek, samozrejme s ďalším balíkom bonusových materiálov. Nachádzajú s tu tie najrannejšie krátke filmy, vrátane tých, kde sa Tom ešte volal Jasper a Jerry nemal meno! Klasika, ktorá je nadčasovým hitom poteší každého bez rozdielu. (Viac info)

  • Géraldine Nakache – Zlatý holky

    Elly pracuje v obchode so sendvičmi, Lila predáva v kine popcorn. Ich priateľstvo, ktoré je plné života vďaka smiechu, haštereniu, tajomstvám i krutej úprimnosti, sa odohráva v ich spoločnom skromnom byte na sídlisku necelých desať minút od svetiel žiariaceho mesta. Lila a Elly žijú na druhom brehu v Paríži. A ako sestry zdieľajú svoje sny o novom živote za riekou. O všetkých tých neuveriteľných módnych doplnkoch. Cez malé i veľké lži sa pokúsia dostať do sveta, ktorý im nie je úplne vlastný – do sveta prepychu, kde je všetko možné. Stanú sa z nich Zlaté holky? (Viac info)

  • Učitelé z hvězd

    Vedecké pozorovania i mnohé osobné skúsenosti nasvedčujú tomu, že žijeme v mnohorozmernej realite, kde sa vzájomne preplieta a ovplyvňuje veľa svetov a vesmírov. Tento film sa pokúsi preskúmať javy, ktoré sa odohrávajú v Peru. Stovky ľudí tu často pozorujú podivné svetelné objekty i zvláštne bytosti. Svedectvá o tom podávajú dedinčania i vojenskí piloti či starostovia miest. Peruánski šamani vraj spolupracujú s bytosťami z iných svetov. A čo obrazce na planine Nazca? Film tiež rieši zvláštne schopnosti zvierat, napríklad teleportáciu termitej kráľovnej. (Viac info)

  • Ray Patterson – Šmolkovia – Kolekcia 1 – 4

    DVD kolekcia obľúbeného kresleného seriálu prichádza ako sladká bodka za všetkými zaujímavý filmami. Šmolkovia sa tiež stali legendou a ich popularita pretrváva aj naďalej. Milujú ich malí i veľkí, veď idylka čarovných hríbových domčekov uprostred lesa, v ktorých žijú malí ľudkovia všetkých vlastností je tak lákavá! O to viac, keď príde zlý Gargamel a Šmolkovia zažívajú jedno dobrodružstvo za druhým. A tak tu máme kolekciu 4 DVD, ktoré prinesú napätie i smiech. (Viac info)