blog

DVD tipy: Dotyk hviezd

utorok 5. júna 2012 23:26
Ut 5.06. 2012 23:26

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • F. Gary Gray – Buď cool – žánrová edícia

    V tomto filme sa John Travolta vracia ako Chili Palmer z filmu, ktorý sa rozhodol opustiť nevyspytateľný filmový priemysel a vrhá sa do hudobnej brandže, zapletie sa s ruskou mafiou, s rôznymi gangsterskými skupinami a ešte vezme pod svoje ochranné krídla mladú talentovanú speváčku Lindu Moonovú. Film je doslova nadupaný kopou hereckých hviezd. Väčšinou platí, že veľa hviezd rovná sa zlá snímka. No tento krát to tak rozhodne nie je. (Viac info)

  • Patrice Chéreau – Kráľovna Margot

    Opäť sa potvrdzuje, že aj neamerické filmy môžu byť dobré. Noc 24. augusta 1572 je známa ako Masaker St. Bartholomew. Vo Francúzsku zúrila náboženská vojna. Aby zabezpečili mier, je pripravená nasilu vynútená svadba medzi Margot de Valois – sestrou nezrelého katolíckeho kráľa Charlesa IX. s kráľom Henrim z Navarre. Ako to už ale býva, niečo sa musí skomplikovať. Ona nechce byť len bábkou v rukách mocných. Dráma začína. (Viac info)

  • Gary McKendry – Elitní zabijáci

    Pri kvalite ostaneme aj s týmto filmom. Takisto bol natočený podľa skutočných udalostí. Vydáme sa na výpravu naprieč celým svetom. Akciou nabitý príbeh bývalého špeciálneho agenta (Jason Statham) sleduje jeho návrat ku povolaniu, aby zachránil svojho učiteľa (Robert De Niro). Dej sa odohráva v Austrálii i v Paríži, v Londýne i na Blízkom východe. K úspešnému zvládnutiu akcie musí agent splniť takmer neuskutočniteľnú úlohu: zabiť troch surových zabijakov a hlavne ich zlovestného šéfa (Clive Owen). (Viac info)

  • Phillida Lloyd – Mamma Mia! 2 Disková Párty edícia

    Filmový hit natočený podľa legendárneho muzikálu sa sám stal legendou. Tak sa vracia v rozšírenom vydaní! Znovu tak môžeme prežiť problémy nevesty Sophie, ktorá sa rozhodne nájsť svojho otca skôr, než príde jej svadobný deň. Bláznivá zápletka spočíva v tom, že jej matka mala v rovnakom čase troch nápadníkov a každý môže byť skutočným otcom. Tak na svadbu pozve všetkých troch, tajne. To je ale dosť blbý nápad… (Viac info)

  • J.C. Chandor – Margin Call

    Thriller zo sveta veľkých peňazí rozpráva príbeh kľúčových postav investičnej firmy v priebehu jedného z prvých dní finančnej krízy, ktorá sa rozpútala v roku 2008. Keď neskúsený finančný analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informácie, ktoré môžu jeho firmu poslať ku dnu, vyvolá tým reťazec rozhodnutí – finančných i morálnych – a katapultuje životy všetkých zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvelo vykreslených ľudských charakterov film ukazuje, že nič nie je len čierne alebo biele. Uvidíme finančný priemysel a jeho aktérov v chvíli, keď stál pred rozhodnutiami, ktoré utvárajú budúcnosť celého sveta. (Viac info)

  • Frederik Du Chau – Čarovný meč

    Úžasné animácie a vzrušujúce skladby na nás čakajú v kúzelnej zemi Camelotu. Temperamentné dievča Kayley sa odvážne vydáva naprieč dobrodružstvu potom, čo diabolský rytier Ruber ukradne meč Excalibur. S pomocou slepého mládenca pátrajú po meči, aby mohli kráľovstvo zachrániť. Musia ale spoznať silu priateľstva. Cestou sa stretnú s odporne, ale zároveň komicky vyzerajúcou príšerou – dvojhlavým drakom. (Viac info)