blog

DVD tipy: Kinohity a ďalšie filmy, ktoré berú dych

utorok 12. júna 2012 23:19
Ut 12.06. 2012 23:19

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého

  • Tomáš Řehořek – Signál

    Idylku rázovitej dedinky, ktorá je tak trochu odrezaná od sveta, nečakane rozvlnia sympatickí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Prišli vraj preto, aby vyhľadali najlepšie miesto na inštaláciu nového mobilného vysielača. Vidina zisku prebudí u miestnych pochopiteľné očakávanie, zvlášť keď sa dozvedia o zaujímavej finančnej odmene pre majiteľa pozemku, na ktorom bude vysielač stáť. Dedina sa tak razom stáva bojovým poľom, je ale otázkou, či mladíci naplnia svoje sľuby. Film vtipne rozohráva obľúbenú komediálnu zápletku o malom podraze, ktorý stavil na ľudskú chamtivosť. (Viac info)

  • Josh Trank – Kronika

    Sledujte spletitú kroniku obrovskej sily, ktorá sa zvrtla. Traja obyčajní stredoškoláci uskutočnili neobyčajný objav, vďaka ktorému získali nadprirodzené a nevysvetliteľné schopnosti. Myšlienkou dokážu hýbať s predmetmi, silou vôle spôsobujú dopravné nehody a dokonca vedia i lietať. Ich stále rastúca sila v nich ale odhaľuje i temné stránky. Z neškodných zábaviek sa postupne stávajú nebezpečné výstrelky, až sa ich životy vymknú kontrole a nezadržateľne sa blížia k veľkolepému strhujúcemu finále, ktoré nám vezme dych! (Viac info)

  • Panství Downton 1

    Svet Downtonu vďaky tejto hviezdnej hereckej zostave prekypuje nádherou a vášňou. Séria sa odohrává v Anglicku pred prvou svetovou vojnou a ponúka spletitú spoločenskú drámu. Rodina Crawleyových obýva svoje sídlo už po mnoho generácií. Žije tu ale i jej služobníctvo, ktoré má tiež svoje plány a sny, niekedy spriada intrigy a inokedy na seba žiarli. Niektorí z nich sú rodine verní a službu na Downtone berú ako svoj životný údel, iní ako zastávku na ceste za lepšou budúcnosťou, za láskou alebo len za dobrodružstvom. Zatiaľčo služobníctvo pozná kopu rodinných tajomstiev, panstvo o svojich zamestnancoch nevie skoro nič. Blíži sa vojna a osudy sa zmenia…(Viac info)

  • Ken Kwapis – Máme rádi velryby

    Film Máme radi veľryby, ktorý vznikol na motívy skutočnej udalosti, ktorá zasiahla ľudí po celom svete, rozpráva úžasný príbeh televízneho reportéra z malého mesta (John Krasinski) a zapálenej aktivistky (Drew Barrymore), ktorí sa spoločne s podporou znepriatelených svetových mocností pokúsia zachrániť rodinu majestátnych veľrýb, ktoré uviazli pod ľadovým príkrovom Severného ľadového oceánu. Možno je tu príliš veľa zeleného myslenia, a možno sa len ľudia snažia byť skutočnými ľuďmi. (Viac info)

  • Sebastian Dehnhardt – Kličko

    Pozrime sa na detailný portrét dvoch výnimočných športovcov, ale predovšetkým bratov, Vitalija a Vladimíra Kličkových. Sledujme ich osudy a kariéru behom detstva na socialistickej Ukrajine, v dobách ich tvrdých boxerských začiatkov i vo chvíľach, kedy sa z nich stali medzinárodné športové legendy. Prežime s nimi úspechy i čiastkové nezdary, zlé obdobia i triumfálne návraty, rovnako ako ich vzájomné konflikty. Príbeh bratov – boxerov upúta a inšpiruje športových fanúšikov i tých, ktorí doposiaľ nikdy nezazreli ring. (Viac info)

  • Lubomír Beneš, Marek Beneš – Pat a Mat 7

    A je to! Toto si naši majstri radi povedia, keď sa im, konečne, podarí akousi alternatívnou technikou postaviť niečo, čo sa zdalo nemožné. Každý poznáme ich vtipné príhody, prichádza ďalšia várka. Na druhú stranu, málokto vie, že Pat a Mat sa dostali aj za hranice Československa. Toto DVD obsahuje aj epizódu Cyklisti, ktorá bola ocenená na medzinárodných festivaloch animovaného filmu. Nuž, komická dvojica sa naozaj stala legendou. (Viac info)