blog

DVD tipy: Filmy, ktoré máte naozaj radi

sobota 4. mája 2013 00:39
So 4.05. 2013 00:39

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Mike Newell – Nadějné vyhlídky

    Jedenásťročný osirotený chlapec Pip si zarába na živobytie u veľmi bohatej slečny Havishamovej, excentrickej a podivínskej starej panny. Zároveň robí spoločníka jej dvanásťročnej chránenkyni Estelle. Pip sa do Estelly zamiluje, tá ním však pre jeho pôvod pohŕda. O desať rokov neskôr sa na Pipa usmeje šťastie, keď mu neznámy dobrodinec odkáže veľké množstvo peňazí. Pip sa sťahuje do Londýna a rozmarný život vo veľkomeste ho rýchlo mení v povýšeneckého snoba. Ako bohatý a perspektívny gentleman sa znovu začne uchádzať o svoju detskú lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodincovi a záhadne získanom bohatstve môže zničiť všetko, na čom mu záleží… (Viac info)

  • Tim Fywell – Princezna ledu

    Veselá romantická komédia prináša príbeh nádejnej študentky Casey, ktorej snom vždy bolo dostať sa na Harvard. Aby získala štipendium, musí predložiť prijímacej komisií originálny projekt. Rozhodne sa tedy o kombináciu dvoch svojich vášní: fyziky a krasokorčuľovania. Pre poznanie fyzikálnych zákonitostí tohto závodného športu však musí urobiť viac než len pozorovať svoje spolužiačky. Aby výsledky svojho projektu mohla dokázať priamo na sobe, rozhodne sa závodiť. Jej prirodzený talent a drina z nej urobia nádejnú krasokorčuliarku. Jej matke sa ale dcérina nová vášeň vôbec nepáči. Čí sen nakoniec zvíťazí? (Viac info)

  • Joe Wright – Anna Karenina

    Tretia spolupráca Keiry Knightley so slávnym režisérom Joeom Wrightom, ponúka nové odvážne filmové spracovanie veľkého príbehu lásky. Nadčasový román Leva Nikolajeviča Tolstoja má stále čo povedať. Pôsobivé rozprávanie odhaľuje ohromnú silu lásky, ktorá sa ukrýva hlboko v srdci. Zatiaľčo Anna pochybuje o svojom šťastí i o svojom manželstve, zmena je bližšie, než si kto myslí. A bude mať fatálne následky. (Viac info)

  • Juraj Jakubisko – 3x Juraj Jakubisko

    Juraja Jakubiska netreba predstavovať. Ani jeho tvorbu. 3 zaujímavé filmy nájdeme spolu v tejto kolekcii. Pripomeňme si ich pri príležitosti jeho 75. narodenín. Prvým z nich sú Kristove roky o mladom starnúcom maliarovi, ktorý stojí na prahu bezcieľnosti života. Vtáčkovia, siroty a blázni je mozaikové podobenstvo jasne či menej jasne vykresľujúce atmosféru po roku 1968. Sedím na konári a je mi dobre je zas príbeh odlišných, no nerozlučných priateľov – komedianta Pepeho a vojaka Prengela a odohráva sa krátko po 2. svetovej vojne. (Viac info)

  • John Madden – Dluh

    Teraz nastal čas na niečo mrazivo akčné. Dlh je pôsobivým príbehom bývalej agentky Mossadu Rachel Singer, ktorá usilovala o dolapenie a odsúdenie neslávne známeho nacistického vojnového zločinca – Chirurga z Birkenau – v tajnej izraelskej misii, ktorá skončila jeho smrťou v uliciach východného Berlína. Teraz, o tridsať rokov neskôr, sa objavuje muž, ktorý o sebe tvrdí, že on je tým, po kom kedysi pátrali. Rachel sa musí vrátiť do východnej Európy, aby odhalila skutočnú pravdu. (Viac info)

  • Bambi

    Majestátne spracovanie a výborná hudba jedného z najúspešnejších filmov z dielne Walta Disneyho sa vracia v novej, digitálne upravenej podobe. Vďaka nádhernej animácií, skvelej hudbe a postavám, ktoré chytia za srdce, osloví film Bambi novú generáciu divákov. Film rozpráva príbeh o dospievaní roztomilého zvedavého srnčeka Bambiho. A nový bonusový materiál, napríklad “Waltove porady tvorcov”, vám zo sveta tejto nadčasovej klasiky ukáže viac než inokedy. (Viac info)