blog

DVD tipy: Veľké hity konečne prichádzajú!

utorok 28. mája 2013 11:32
Ut 28.05. 2013 11:32

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Tommy Wirkola – Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

    Chcete vidieť niečo bláznivé? Tak v tom prípade je voľba jasná. Pripravte sa na modernú úpravu rozprávkovej klasiky. Janko a Marienka bosorku zabili (nie, nie je to spoiler alert, takto film len začína). Zanechalo to však na nich stopy. Zapáčilo sa im takéto remeslo, tak sa z nich stali takmer neporaziteľní nájomní vrahovia čarodejníc. Krásni a nebojácni. Ale má to háčik. Jedného dňa narazia na rovnako silného nepriateľa. Ich čaká tuhý boj a nás bláznivý krvavý film. (Viac info)

  • Robert Zemeckis – Let

    Kapitán Whip Whitaker (Denzel Washington) je skúsený pilot, ktorému turbulencie ani nestoja za zvýšenie hlasu. Keď behom rutinného letu ním pilotované dopravné lietadlo vletí do mohutnej búrky, chladnokrvne ho vyvedie do bezpečia. Radosť je ale predčasná, lietadlu postupne začne zlyhávať ovládanie. Whip sa odhodlá k šialenému činu – otočí ho hore nohami, čo ho udrží vo vzduchu, kým nájde miesto na pristátie. Ako zázrakom prežije 96 ľudí. Keď sa Whip prebudí v nemocnici, dozvie sa, že sa stal národným hrdinom. Až do momentu, kým nepadne otázka – čo robil kapitán pred odletom. Boj, ktorý ho čaká, bude ťažší než ten, ktorý zviedol vo vzduchu. (Viac info)

  • Rob Cohen – Vražedná hra

    Príbeh tohto thrilleru nás vedie do doby, kedy Alex Cross pracoval ako detektív policajného oddelenia v Detroite spoločne so svojim kamarátom Tommym a vyšetrovateľkou Monicou. Práve ona sa dostane do rúk sériového vraha prezývaného Picasso. Zabijakove kroky sú nevypočítateľné. Cross sa mu musí dostať pod kožu, aby odhalil, aké ďalšie prekvapenia si Picasso nachystal. Je vždy o krok pred nimi, každý možný scenár má dobre zmapovaný. Otázka je, kto túto hru vyhrá. (Viac info)

  • Roger Michell – Královský víkend

    Británia stojí na prahu vojny s Nemeckom a americký prezident Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) s manželkou Eleanor (Olivia Williams) pozvú na víkend do ich súkromnej rezidencie anglického kráľa s kráľovnou. Schôdzka je o to významnejšia, že sa jedná o historicky prvú návštevu anglického kráľovského páru v USA. Po prvý raz sa tak stretávajú upäté spoločenské konvencie Angličanov s uvoľnenou americkou morálkou na tej najvyššej spoločenskej úrovni. Režisér Roger Michell (Notting Hill) natočil príjemnú komédiu o tajomných zákutiach lásky a priateľstva na pozadí tejto významnej historickej udalosti. (Viac info)

  • Alastair Fothergill, Mark Linfield – Šimpanzi

    Poznajme Oskara, roztomilé šimpanzie mláďa, ktoré si vie užívať života. Svet pre neho a jeho kamarátov predstavuje jedno veľké ihrisko, ktoré pokojne môžu za chvíľku obrátiť hore nohami. Sú plní zvedavosti, túžby po objavovaní a radosti a s obľubou sa opičia po ostatných, zároveň ale patria medzi najzaujímavejšie osobnosti zvieracieho sveta. Vďaka vysokej kvalite obrazu budeme mať príležitosť zblízka sledovať Oskara, ako sa pohybuje vo svojom pôvodnom prostredí. Na DVD nás potom čakajú aj zaujímavé bonusy. (Viac info)

  • Andrew Adamson – Cirque Du Soleil: Vzdálené světy

    Magické putovanie cirkusovým svetom Cirque du Soleil nám prinášajú filmoví vizionári James Cameron a Andrew Adamson. Uvidíme skoky, let, plávanie a tanec členov legendárneho cirkusu. Spoločne s nimi sa stanete sprievodcami mladej dvojice pri ich kúzelnom putovaní do vzdialených svetov až za hranice fantázie. Práve toto je film, v ktorom sa môžeme dotknúť umenia. Samozrejme, na DVD nás poteší pár zaujímavých bonusov. (Viac info)