blog

DVD tipy: Adrenalínové vytrhnutie z nudy

streda 14. augusta 2013 00:01
St 14.08. 2013 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Antoine Fuqua – Pád Bílého Domu

    Malá skupina ťažko vyzbrojených a dokonale vycvičených extrémistov zaútočila uprostred bieleho dňa na sídlo amerického prezidenta, obsadila budovu a uväznila prezidenta s niekoľkými členmi jeho tímu vo vnútri nedobytného podzemného bunkru. Zatiaľčo sa v záhradách Bieleho domu odohráva ostrý boj, na scéne sa objavuje bývalý člen prezidentovej ochranky, Mike Banning (Gerard Butler), ktorému sa darí preniknúť do obsadenej budovy. Teroristi ale majú desivý plán… (Viac info)

  • Niels Arden Oplev – Pomsta mrtvého muže

    Napínavý akční thriller s milostnou zápletkou sa odohráva v zločineckom podsvetí New Yorku. Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálneho bossa, ktorého gang práve rieši nepríjemný problém. Niekto totiž systematicky zabíja jeho členov a dokonca vyhráža samotnému bossovi. Victor sa počas týchto nepríjemných udalostí zoznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajomnou Francúzkou. Obaja si nesú svoje tajomstvá, obom život uštedril tvrdé rany a obaja majú svoje dôvody túžiť po pomste. Až vzájomná príťažlivosť a vášeň im dodá silu uskutočniť krvavý očistný plán odplaty. (Viac info)

  • Joseph Kosinski – Nevědomí

    Režisér filmu Tron nám prináša ďalší vizuálne pôsobivý strhujúci film. Tom Cruise v ňom žiari v úlohe Jacka Harpera, osamoteného strážcu a údržbára umiestneného na pustej, takmer zničenej Zemi. Keď Harper po núdzovom pristátí vesmírnej lode zachráni členku posádky, spustí tím reťazec udalostí, ktoré ho donútia pochybovať o všetkom, v čo doposiaľ veril. Osud celého ľudstva sa ocitá v jeho rukách. (Viac info)

  • Andrew Niccol – Hostitel

    Čo keby vám všetko, čo milujete, behom mrknutia oka niekto zobral? Prichádza strhujúca milostná romanca od svetovo známej autorky Stephanie Meyer. Ľuďom hrozí skaza, pretože ich napádajú neviditeľní nepriatelia, ktorí preberajú kontrolu nad ich mysľou a mažú im pamäť. Melanie Stryder riskuje všetko, aby ochránila tých, ktorí sú jej najbližší. Jedine tak totiž môže dokázať, že i v novom svete plnom nebezpečenstva láska prekoná všetko. Aj ovládnutie neviditeľným nepriateľom. (Viac info)

  • Allen Hughes – Zlomené město

    Billy (Mark Wahlberg) bol kedysi pýchou policajného zboru, lenže keď jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho priateľky, rozhodol sa, že trochu obíde spravodlivosť a potrestá ho sám. Z obvinenia z vraždy ho vyseká starosta Nicholas Hostetler (Russell Crowe), ktorému stačí zaťahať za pár nitiek, aby bolo obvinenie zmazané. Billy svoj neuvážený skutok odnesie len vyhodením od polície. Snaží sa pretĺkať ako súkromné očko, ale príliš mu to nejde. Na scéne sa po čase znovu zjaví starosta Hostetler a ponúkne Billymu prácu. Má sledovať jeho vlastnú ženu. Z banálneho prípadu sa však vykľuje súboj, v ktorom sa nedá veriť nikomu. (Viac info)

  • David Silverman – Simpsonovci vo filme

    Seriál Simpsonovci je celosvetovým fenoménom. Animované žlté postavičky si na mušku svojského humoru berú asi hocičo. V dobách najväčšej slávy seriálu vyšiel aj film, ktorý uchvátil celý svet. Homer, otec rodiny, svojou nepozornosťou ohrozí nielen svojich najbližších, ale aj celý Springfield. Zachráni svoje mesto, alebo utečie na progresívnu Aljašku? Legendárny spiderpig nemôže chýbať! (Viac info)