blog

DVD tipy: Tieto filmy by ste nemali prehliadnuť!

streda 11. septembra 2013 00:18
St 11.09. 2013 00:18

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Baz Luhrmann – Velký Gatsby

    Píše sa rok 1922 a v New Yorku, v tom dekadentnom semeništi ľahkých mravov, nablýskaného jazzu a strmo rastúcich akcií, začína jar. Sem v honbe za svojím americkým snom príde spisovateľ Nick Carraway (Tobey Maguire) a usadí sa v susedstve záhadného milionára Jaya Gatsbyho (Leonardo DiCaprio), ktorého vila hostí nekonečné večierky. Okolo Gatsbyho krúži taktiež Nickova krásna sesternica Daisy a jej urodzený manžel Tom Buchanan. A tak sa Nick stáva svedkom tragédie nenaplnenej lásky, nezdolnej túžby a úpadku morálky. (Viac info)

  • David Twohy – Kolekce Riddick 2 DVD

    Čiernočierna tma je prvý z dvojice filmov, ktorý predstavuje postavu Riddicka, neobvyklého hrdinu s chuťou ničiť v podaní Vina Diesela. Ako záhadný utečenec bojuje v sci-fi svete, kde denné svetlo všetko spáli a temnota zabíja. V Kronike Temna, pokračovaní série, sa Riddick nechtiac ocitá v bitke, kde je ohrozená budúcnosť celého vesmíru. Riddick možno dokáže zachrániť celé ľudstvo, avšak, ako sa zdá, zaujíma sa len o seba. Pomôže nakoniec dobrej veci? Najnovší, tretí Riddickov film práve teraz prichádza do kín! (Viac info)

  • Brian Helgeland – 42

    V roku 1946 sa Branch Rickey (Harisson Ford), majiteľ brooklynského baseballového tímu Dodgers, postaví rasovému konzervativizmu najvyššej profesionálnej baseballovej ligy v USA a uzatvára kontrakt s Jackiem Robinsonom. Obaja muži sa stávajú tŕňom v oku publika, tlače a dokonca i ostatných hráčov. Robinson je vystavený otvorenému rasizmu zo všetkých strán. Vďaka svojej ohromnej odvahe a talentu si postupne získa fanúšikov i spoluhráčov, umlčí kritikov a zmenou na baseballovom ihrisku možno pomôže zmeniť aj svet. (Viac info)

  • Jiří Chlumský – Martin a Venuše

    Trošku českej komédie! Príbeh filmu začína pred 10 rokmi, na vernisáži obrazov, keď sa mladá a nádejná výtvarníčka Vendula zoznámi so svojím budúcim partnerom a manželom Martinom. Spoločne založia rodinu, majú dve dievčatká predškolského veku a malého chlapca. Martin buduje kariéru vo firme, chce zabezpečiť rodinu, na ktorú mu potom neostáva čas. Vendula sa stará o chod domácnosti, no nemá žiadny priestor pre seba. Každý robí pre rodinu maximum, ale zároveň sa cíti nedocenený tím druhým. Udalosti naberú spád uzavretou stávkou, keď Martin sľúbi, že sa bude starať o deti a domácnosť behom jedného mesiaca. Vraj to vôbec nie je ťažké. Nastane kolotoč humorných a nečakaných udalostí (Viac info)

  • Terry Gilliam – Imaginárium Dr. Parnassa

    Film plný tých najlepších hercov hovorí o cestovaní divadelnej skupiny vedenej doktorom Parnassom, ktorý sa prostredníctvom zmluvy s diablom stal nesmrteľným. Divadelná skupina ponúka svojim divákom veľkolepý zážitok. Každý, kto má odvahu, môže prejsť magickým zrkadlom do hlbín svojej vlastnej predstavivosti. A práve s pomocou tohto zrkadla a svojej vernej skupiny musí doktor Parnassus zachrániť svoju dcéru Valentin, ktorú si diabol chce vziať v deň jej šestnástych narodenín ako odmenu. (Viac info)

  • Kouzelná školka s Majdou

    Nielen české, ale aj slovenské deti si obľúbili Kúzelnú škôlku s Majdou. Už niekoľko rokov ju vysiela Česká televízia. Teraz nás čaká zostrih 70 minút toho najnapínavejšieho a najvtipnejšieho čo sa odohralo v škôlke za obdobie 2 rokov s Majdou. Deti sa môžu tešiť nielen na veselého a milého škriatka Františka, ale i na Majdu v mnohých podobách a rolách. Nemôžu chýbať ani najobľúbenejšie pesničky Majdy a Františka, ktoré nájdeme v bonusoch. (Viac info)