blog

Filmové tipy: Pre malé aj veľké deti

štvrtok 24. októbra 2013 00:29
Št 24.10. 2013 00:29

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Michal Žabka – Čtyřlístek ve službách krále

    Začnime hneď pekne naplno. Tento animák sa dlho držal medzi najnavštevovanejšími filmami v českých kinách a dokazuje, že aj blízko pri nás sa dajú robiť veľké animované počiny. Kráľ Rudolf II. má problémy! Kameň mudrcov v nepovolaných rukách a ľadová skaza na krku! S tým všetkým si musí poradiť Čtyřlístek – skupina obľúbených kreslených hrdinov, ktorá do z kníh dotiahla až na filmové plátno. Ťahať kráľa Rudolfa z rôznych malérov je ale ťažký oriešok, pretože sa v nich pohybuje ako slon v porceláne! O dobrodružtsvo, napätie, nebezpečenstvo ale i hromadu zábavy núdza nebude. (Viac info)

  • Danny Boyle – Trans

    Že Danny Boyle vidí svet očami chlapca nikoho presviedčať netreba. Oscar za Milionára z chatrče mu len pridal na sláve. Teraz režisér uvádza vzrušujúci filmový hlavolam. Po tvrdom údere do hlavy, ktorý dostal behom pokusu o lúpež Goyovho obrazu v hodnote 27 miliónov dolárov, sa Simon, zamestnanec aukčnej siene, prebúdza a zisťuje, že prišiel nielen o obraz, ale i o pamäť. Keď ho jeho nemilosrdný komplic Franck donúti podstúpiť hypnózu, Simon podlieha kúzlu zvodnej hypnotizérky a stáva sa súčasťou smrteľne nebezpečného milostného trojuholníka. Hranice medzi realitou a snom sa v strhujúcom, nepredvídateľnom thrillere s každým ďalším dejovým zvratom zmazáva. (Viac info)

  • Gore Verbinski – Osamelý jazdec

    V tomto filme to chlapčenskou energiou doslova srší. Osamelý jazdec vychádza z produkcie Jerryho Bruckheimera, o réžiu sa postaral Gore Verbinski. Táto dvojica je zárukou svojskej zábavy, ktorá si nás získa. Film je nabitý akciou i dobrodružstvom a prináša nový pohľad na slávneho maskovaného hrdinu. Indiánsky bojovník Tonto (Johnny Depp) rozpráva doposiaľ nevypovedaný príbeh Johna Reisa o tom, ako sa z muža zákona stala legenda spravodlivosti. Rýchlik jedinečných prekvapení a komických nezhôd ukáže, ako sa obaja hrdinovia naučia spolupracovať a spoločne bojovať proti zločinu, ktorého tvár je schovaná v tieni, avšak je neľútostná a ľstivá. (Viac info)

  • Damian Lee – Útek na slobodu

    Nevinný výlet do prírody sa pre mladých súrodencov zmení v nočnú moru vo chvíli, keď na vlastné oči uvidia vraždu a zabijaci ich ako nepohodlných svedkov začnú prenasledovať uprostred divočiny. Otec detí, Jack Damson (Brendan Fraser), túži svojich malých pred dvojicou zločincov zachrániť, najskôr ale bude musieť uniknúť z väzenia. Začína boj o prežitie, v ktorom sa z lovcov môže stať lovná zver. (Viac info)

  • Spievankovo (Kolekcia 4 DVD)

    Možno je to neuveriteľné a možno nie, ale asi by ste neuhádli, aký film sa pravidelne prebíja na priečku najpredávanejších v Martinuse. Áno, je to Spievankovo. Deti sa radi hrajú a spievajú, prečo by sa pri tom nemohli aj niečo naučiť? O medziľudských vzťahoch i o Angličtine. A tak tu máme už štvrtý diel, ktorý prichádza osobitne, ale aj v kolekcii. Môžeme tak mať celú „ságu“ pekne pohromade. A deti čakajú hodiny zábavy : – ). (Viac info)

  • Martina Fíha Jelenová – Fíha tralala Farebný svet

    Aby toho nebolo málo, deťom sa venuje aj druhý tím autorov. Keď deti dopozerali Spievankovo, začali hovoriť – Fíha! A tak prichádza druhý diel tejto roztomilej pesničkovej šou. Pokračovanie Fíha tralala je čarovne farebné, ako prezrádza názov. Nech sa deti tešia! (Viac info)