blog

Filmové tipy: Filmy, ktoré by ste možno prehliadli (a bola by to chyba!)

štvrtok 13. februára 2014 09:51
Št 13.02. 2014 09:51

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Billy Bob Thornton – Čo čas nezahojil

    Hviezdne obsadený osudový príbeh začína behom druhej svetovej vojny, kedy mladého muža opúšťa manželka a sťahuje sa za novou láskou do Anglicka. Mladík sa sám musí postarať o rodinu a deti. Tridsať rokov nemá o žene žiadne správy. Jej nová rodina ho kontaktuje až po jej smrti. Ženiným posledným prianím totiž bolo, aby bola pochovaná vo svojej rodnej Alabame. Obe rodiny – tá, ktorú kedysi opustila a jej nová, anglická – sa stretávajú a pokúšajú spolu preklenúť nielen zaoceánsku vzdialenosť, ktorá delí ich životy. (Viac info)

  • Jan Hřebejk – Líbánky

    Líbánky Jana Hřebejka sa odohrávajú v čase dvoch dní svadobných osláv. Nevesta a ženích – Tereza (Anna Geislerová) a Radim (Stanislav Majer) tvoria pôvabný pár, napriek tomu, že obaja už prešli manželskou skúsenosťou a odniesli si z nej svoje škrabance. Sú však odhodlaní skúsiť to znovu v presvedčení, že tentokrát to vyjde.
    A zdá sa, že oslavy, ktoré prebiehajú počas slnečných dní v rodinnom kruhu v sídle nevestiných rodičov obklopenom romantickou krajinou, budú skutočne najkrajším začiatkom spoločného života. Lenže… na hostine sa náhle objavuje nepozvaný hosť. Skoro získava náklonnosť prítomných. Maminky i tetičky munúkajú jesť, muži mu bodro nalievajú. Kto to však vôbec je? A odkiaľ sa vzal? Je to len neškodný votrelec, ktorý sa obvykle vmieša do davu s cieľom zadarmo sa najesť? Alebo sa vynoril z minulosti niekoho zo svadobčanov? (Viac info)

  • Erik Baláž, Karol Kaliský, Jozef Fiala – Vlčie hory

    Ako prichádza noc, éterická hmla sa vnára do lesného porastu starého ako svet sám. Praveké vytie vlka sa ozýva horami, nasledované ďalším a ďalším vlkom. Dole v údolí sa prudko otočí zubor, jeleň trochu odbehne a bobor pláva do úkrytu. Len medveď čaká v predtuche priživiť sa na koristi vlka. Toto je príbeh o jednej z posledných divočín v Európe, kde každý tvor hrá svoju úlohu vo večnom kolobehu života a smrti. Táto krajina bola v minulosti známa ako Vlčie hory. Slovenský filmári putovali tri roky krížom krážom horami a lesmi Východných Karpát, regiónom rozprestierajúcim sa na území Slovenska, Poľska a Ukrajiny a pátrali po éterických vlkoch a iných výnimočných zvieratách, ktoré spoločne žijú na tomto území. Objavili svet takmer nedotknutý ľuďmi. (Viac info)

  • Edgar Wright – Kolekcia troch príchutí Cornetta

    Minulý týždeň sme sa pozreli na nový film Na konci sveta o alkoholovom maratóne, ktorý môže zachrániť ľudstvo. Autori, ktorí spáchali túto snímku stoja aj za ďalšou dvojicou filmov – Jednotka príliš rýchleho nasadenia (podarená policajná komédia) a Súmrak mŕtvych (zombie ako ich nepoznáme). Neodolateľne suchý britský humor, svojrázne postavičky a dovedna až 321 minút zábavy. Presne tak, všetky tri filmy pokope vychádzajú v kolekcii! (Viac info)

  • David Lynch – Lost Highway

    Žena saxofonistu Freda Madisona nájde na schodoch jeho luxusnej vily videokazetu, na ktorej ktosi zaznamenal zločin spáchaný v spálni jeho domu. Zakrvavená obeť vyzerá ako Fredova žena a vrah ako on sám. Privolaná polícia muža zatkne, avšak po niekoľkých dňoch zistí, že v cele je uväznený namiesto Freda neznámy mladý muž. Mysteriózna kriminálna dráma slávneho Davida Lyncha sa vracia v DVD podobe. (Viac info)

  • Manuel Sicilia – Justin, malý veľký rytier

    Justin žije v kráľovstve, ktorému vládnu úradníci a rytieri odtiaľ boli vykázaní. Napriek tomu sníva o tom, že sa jedného dňa stane práve rytierom. Jeho dedo bol predsa jedným z najslávnejších! Justinov otec, ktorý je kancelárom samotnej kráľovnej, svojmu synovi ale naplánoval úplne niečo iného – kariéru právnika. Justin radšej opúšťa rodnú hrudu a vydáva sa na dobrodružné putovanie za rytierskym brnením. Netuší však, že svoje rytierstvo bude musieť ukázať práve pri návrate domov… Okrem príbehu si navyše môžeme vychutnať úžasný slovenský dabing. (Viac info)