blog

Filmové tipy: Pestrý výber z rôznych žánrov opäť prichádza!

štvrtok 20. marca 2014 00:01
Št 20.03. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Chris Brinker – Prehnilá zem

    Keď policajný detektív z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájomného vraha Jesseho Weilanda (Dillon), ktorý ale v chládku dlho nepobudne. Práve naopak, nechá ho na slobode a presvedčí ho, aby sa stal informátorom a donášal na najmocnejší zločinecký gang celého juhu. Podsvetie ale odhalí Weilandovu pravú totožnosť! Skončí to pre neho veľkou tragédiou. A čo viac, zločinci nariadia Carterovu smrť. Obaja muži teda musia spojiť svoje sily, aby gang rozprášili a dostali za mreže najvyššieho šéfa (Berenger), ktorý má všetko na svedomí. (Viac info)

  • Alan Taylor – Thor: Temný svet

    V ďalšej veľkolepej marvelovskej adaptácií naväzujúcej na udalosti filmu Avengers usiluje asgardský boh hromu Thor o mier v celom vesmíre. Čaká ho však starý nepriateľ, na ktorého všetci zabudli a pritom je tak mocný, že s jedinou bojovou loďou dokáže položiť na lopatky celý Asgard a samotného Odina. Thor sa musí vydať na Zem, aby odvrátil katastrofu. Čaká ho zblíženie s krásnou Jane, avšak udalosti ho prinútia konať zúfalo a proti vôli jeho otca. Navyše, utrpí bolestnú stratu. A do toho všetkého je tu ešte Loki, jeho podlý brat, ktorý má svoje vlastné plány. (Viac info)

  • Will Lau – Monster High: Kamera, Lebka, Ideme!

    Keď Draculaura dôjde k presvedčeniu, že je právoplatnou dedičkou upírskeho trónu, vydáva sa so svojimi najlepšími priateľmi do Transylvánie na kráľovskú korunováciu. Čoskoro však pochopí, že cesta na kráľovský trón nebude vôbec jednoduchá. Príšerky musia nájsť starodávny predmet známy ako Upírske srdce, aby odhalili, kto je skutočnou kráľovnou upírov. Čaká ich putovanie do ďalekých krajín, plavba hrôzostrašnou loďou a všetko vyvrcholí v očarujúcom Hauntlywoode. Nastala tá pravá chvíľa, keď Draculaura konečne získa upírske schopnosti a zistí, že sny sa môžu stať skutočnosťou? Obľúbená Monster High v inej podobe prichádza! (Viac info)

  • Nora Ephron – Julie & Julia

    Teraz prichádza na rad film Meryl Streepovej, ktorý spôsobil, že medzi bestsellery sa dostala kuchárska kniha stará takmer 50 rokov, v ktorej sa bez okolkov používa samá masť, maslo, soľ a iné pochutiny. A to nie je všetko. Za týmto filmom sa skrýva ešte hlbší príbeh. V roku 2002 sa nešťastná americká blogerka Julie Powellová rozhodla, že „revitalizuje svoje manželstvo, obnoví svoje ambície a zachráni svoju dušu“ a to pomocou drastického plánu. Za 365 dní uvarí všetkých 524 receptov z legendárnej kuchárskej knihy Mastering the Art of French Cooking, Volume I (Zvládnutie umenia francúzskej kuchyne, časť prvá), ktorú pred 48 rokmi napísala Julia Childová. Svoj neustály boj s takmer pol storočia starými receptami popisovala na svojom blogu, ktorý sa stal tak úspešným, že na jeho základe jej bolo umožnené napísať knihu Julie & Julia. No a táto kniha sa stala základom pre film, v ktorom si postavu Julie Childovej zahrala práve Meryl Streepová. (Viac info)

  • Wellness cvičenie v tehotenstve a po pôrode

    DVD je určené pre všetky budúce mamičky, ktoré sa chcú aj počas tehotenstva hýbať a zdravo športovať, ktoré chcú predchádzať ťažkostiam, ako preťažený chrbát, bolesti v krížoch, opuchy nôh, či kŕčovým žilám. Cvičenia majú pozitívny vplyv na tlak krvi aj správne držanie tela, zvyšujú a udržiavajú pružnosť svalov, no predovšetkým pripravia ženu na pôrod a zároveň uľahčia zotavenie po pôrode.
    Vďaka DVDčku si môžete zacvičiť priamo doma. (Viac info)

  • Tom a Jerry: Myšie starosti

    Čo to ten kocúr s myšou zase vystrájajú? Prichádza nová kolekcia 30 skvelých epizód Toma a Jerryho pre celú rodinu! V časti nazvanej Plač, strýko sa pripravme na stretnutie Jerryho s jeho príbuzným Pesosom. Potom uvidíme Toma pracovať ako poslíček v luxusnom hoteli, odkiaľ sa hosť Jerry nechce pohnúť. Sledujme, ako sa voľná zábava mení na šialenstvo, keď sa v časti nazvanej Myš na predaj vydá Tom spolu s kamošom Butchom po Jerryho stope. Stačí sa pohodlne oprieť, uvoľniť a baviť sa na legendárnej animovanej dvojici! (Viac info)