blog

Filmové tipy: Pár dobrých tipov, ktoré by málokto čakal

piatok 4. apríla 2014 10:26
Pi 4.04. 2014 10:26

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Paul Greengrass – Kapitán Phillips

    Jeden z najlepších filmov uplynulého roku spracúva veľmi netradičnú zápletku. Prináša mnohovrstevný pohľad na udalosti z roku 2009, keď somálski piráti uniesli americkú kontajnerovú loď Maersk Alabama. Hlavnými protagonistami snímky natočenej podľa skutočného príbehu sú kapitán Alabamy, Richard Phillips (dvojnásobný držiteľ Oscara Tom Hanks) a jeho únosca, kapitán somálskych pirátov Muse. Keď si Muse so svojimi mužmi vyhliadne ako cieľ svojho útoku Phillipsovu neozbrojenú loď, oboch mužov čaká súboj vôle a odhodlania, v ktorom sú nakoniec vydaní na milosť osudu, ktorý je úplne mimo ich kontrolu. (Viac info)

  • Keanu Reeves – Muž taiči

    Svoju režijnú prvotinu umiestnil režisér Keanu Reeves do kulís moderného Pekingu. Film, v ktorom Reeves stvárnil i jednu z hlavných postáv, rozpráva o duchovnej ceste mladého zápasníka, ktorého jedinečné schopnosti ho zavedú do prostredia veľmi lukratívnych nelegálnych zápasov. Súboje sú však stále ostrejšie. Nakoniec pôjde o holý život! (Viac info)

  • Peter Landesman – Nemocnica Parkland

    Od Toma Hanksa, tentokrát ako producenta, prichádza pohľad na jednu z najsledovanejších udalostí histórie, ktorá sa stala 22. novembra 1963. Prezident John F. Kennedy bol zavraždený. Film sleduje hŕstku obyčajných ľudí, ktorí sa nechtiac do celého diania zapojili a prostredníctvom očitých svedkov rekonštruuje udalosti tohto tragického dňa. Boli medzi nimi mladí lekár a sestry z nemocnice Parkland, tajná služba i kameraman, ktorý celú udalosť natočil. Práve od týchto postáv sa odvíja šialený, strhujúci a silný príbeh jednej z najdiskutovanejších udalostí histórie. (Viac info)

  • Jerusha Hess – V zemi Jane Austen

    Láska Jane Hayes k dielu spisovateľky Jane Austen jej komplikuje vlastný život. Keďže by sa rada stala hrdinkou milostného príbehu, celý život si šetrí peniaze na cestu do Austenlandu, výstredného rekreačného komplexu, v ktorom sa hostia ocitnú uprostred obdobia kníh slávnej spisovateľky. Vyzbrojená čepcom, korzetom a výšivkami sa Jane snaží zbaviť nálepky starej panny. Musí však urobiť veľký životný krok – poznať, kde končí sen a začína skutočný život – a možno aj skutočná láska. (Viac info)

  • J.C. Chandor – Všetko je stratené

    Držiteľ Oscara Robert Redford žiari v hlavnej úlohe pôsobivého thrilleru. Zvádza napínavý súboj o holé prežitie. Ocitol sa na šírom mori potom, čo jeho jachtu poničil plávajúci kontajner. Čaká ho tvrdý súboj s prírodou i sebou samým. Pozrime si túto strhujúcu a dojemnú poctu ľudskej vynaliezavosti a húževnatosti. (Viac info)

  • Neil Nightingale, Barry Cook – Prechádzky s dinosaurami

    Vzrušujúce prehistorické putovanie, ktoré si užije celá rodina! V časoch, keď na Zemi vládli dinosaury, sa ten najmenší z celého stáda – hravý Pachyrhinosaurus menom Patchi : – ) – vydáva na najväčšie dobrodružstvo svojho života. Zatiaľ čo sa snaží nájsť si svoje miesto vo svete plnom kamarátov, ale aj niekoľkých nebezpečných nepriateľov, Patchi v sebe objavuje odvahu potrebnú na to, aby z neho vyrástol vodca celej svorky. A aby sa navždy stal hrdinom. (Viac info)