blog

Filmové tipy: Februárový výpredaj začína!

streda 4. februára 2015 15:18
St 4.02. 2015 15:18

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Phil Lord, Chris Miller – Lego príbeh

    Historicky prvý celovečerný film so stavebnicou LEGO v hlavnej úlohe! Príbeh sleduje obyčajnú, poslušnú, skrátka úplne priemernú minifigúrku menom Emmet (Chris Pratt), ktorú začnú omylom považovať za mimoriadneho hrdinu a za kľúč k záchrane sveta. Emmet sa tak nečakane stane súčasťou podivuhodného bratstva a spolu s ním sa potom – zúfalo a dokonale nepripravený – púšťa do veľkolepého dobrodružstva s cieľom zvrhnúť diabolského tyrana. Rozuzlenie ale bude viac než prekvapivé. Možno práve preto film zožal úspech ako u divákov, tak i u kritikov. (Viac info)

  • James Cameron – Terminator 2: Deň zúčtovania

    Arnold Schwarzenegger sa nám pripomína v jednej zo svojich najslávnejších rolí – je to Terminátor! Jeho poslaním je ochrániť Johna Connora – chlapca predurčeného k vedeniu bojovníkov za slobodu budúcnosti. Jeho súperom je T-1000 – najsmrteľnejší stroj aký bol kedy stvorený. Ten je vyslaný späť v čase, aby mladého Johna zabil. Do hry vstupuje aj Sarah Connorová, Johnova matka. Bojovníčka, ktorá vie, že svet čaká neodvratná jadrová katastrofa a vojna, akú svet doposiaľ nevidel – ľudí proti strojom. (Viac info)

  • Tate Taylor – Farba citov

    Kniha Kathryn Stockett, ktorú The New York Times označili za americký bestseller, ožíva vďaka skvelému spracovaniu aj vo svete filmu pod názvom Farba citov. Dostáva sa nám tak do rúk inšpirujúci príbeh plný odvahy, ktorý rozpráva o neobyčajných a veľmi rozdielnych ženách, ktoré žili v šesťdesiatych rokoch minulého storočia na americkom Juhu. Vďaka tajnému spisovateľskému projektu medzi nimi vzniklo neobvyklé priateľské puto. Kniha, ktorú spoločne píšu, ale porušuje spoločenské pravidlá a všetky zúčastnené vystavuje riziku. Film je ale naplnený dojemným humorom a nádejou. Navyše ho doplňuje zaujímavý bonusový materiál s doposiaľ nezverejnenými scénami. (Viac info)

  • Roger Michell – Kráľovský víkend

    Británia stojí na prahu vojny s Nemeckom a americký prezident Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) s manželkou Eleanor (Olivia Williams) pozvú na víkend do ich súkromnej rezidencie anglického kráľa s kráľovnou. Schôdzka je o to významnejšia, že sa jedná o historicky prvú návštevu anglického kráľovského páru v USA. Po prvý raz sa tak stretávajú upäté spoločenské konvencie Angličanov s uvoľnenou americkou morálkou na tej najvyššej spoločenskej úrovni. Režisér Roger Michell (Notting Hill) natočil príjemnú komédiu o tajomných zákutiach lásky a priateľstva na pozadí tejto významnej historickej udalosti. (Viac info)

  • Jiří Chlumský – Martin a Venuše

    Trošku českej komédie! Príbeh filmu začína pred 10 rokmi, na vernisáži obrazov, keď sa mladá a nádejná výtvarníčka Vendula zoznámi so svojím budúcim partnerom a manželom Martinom. Spoločne založia rodinu, majú dve dievčatká predškolského veku a malého chlapca. Martin buduje kariéru vo firme, chce zabezpečiť rodinu, na ktorú mu potom neostáva čas. Vendula sa stará o chod domácnosti, no nemá žiadny priestor pre seba. Každý robí pre rodinu maximum, ale zároveň sa cíti nedocenený tým druhým. Udalosti naberú spád uzavretou stávkou, keď Martin sľúbi, že sa bude počas jedného mesiaca starať o deti a domácnosť. Vraj to vôbec nie je ťažké. Nastane kolotoč humorných a nečakaných udalostí. (Viac info)

  • Gore Verbinski – Rango

    Šialený chameleón, ktorý sa rozpráva so svojimi umelými priateľmi stroskotá na púšti, kde sa bojuje o vodu. A tak využije svoje herecké umenie a svoj život na drsnej púšti trochu prikrášli. Bláznivá komédia dua Gore VerbinskiJohnny Depp rozjasní každú tvár! Niet divu, že sa stala miláčikom filmových divákov i kritikov. Užime si ju v originálnom znení či so slovenským dabingom. A k tomu vystrihnuté scény a komentáre tvorcov. (Viac info)