blog

Martinus.sk spustil predpredaj siedmeho dielu Harryho Pottera

utorok 9. januára 2007 15:05
Ut 9.01. 2007 15:05
  • Autorka príbehov o Harrym Potterovi, J.K.Rowlingová, zverejnila názov posledného dielu v angličtine: „Harry Potter and The Deathly Hallows“
  • Internetové kníhkupectvo Martinus.sk spustilo predpredaj anglickej knihy

Martin, 9.1.2007 – Britská autorka J.K.Rowlingová v závere minulého roka zverejnila názov posledného, siedmeho dielu svojej série kníh o mladom čarodejníkovi. Nová kniha sa má volať Harry Potter and The Deathly Hallows, vo voľnom preklade Harry Potter a Smrteľné vysvätenie. Aj keď v médiách a na internete už koluje množstvo špekulácií, žiadne ďalšie oficiálne informácie ohľadom obsahu alebo dátumu vydania neboli zverejnené.

harry7
Najväčšie slovenské internetové kníhkupectvo Martinus.sk už zahájilo predpredaj tejto knihy. „Aj keď sa predpokladá, že posledný Harry Potter by mohol vyjsť v lete tohto roka, vydavateľstvo ani autorka zatiaľ nič nepotvrdili,“ hovorí Miroslav Santus z www.martinus.sk. Hoci bude kniha najprv dostupná iba v angličtine, nezáujmu slovenských čitateľov sa nebojí. „Zo 6. dielu sme v origináli predali vyše 100 kusov. Pre tých, ktorí sa chcú medzi prvými dozvedieť, ako sa celý príbeh zakončí, ponúkame už teraz možnosť predpredaja knihy,“ uzatvára Santus.

J.K.Rowlingová vydala zatiaľ 6 kníh o Harrym Potterovi, ktoré boli preložené do 63 jazykov a celosvetovo sa predalo vyše 300 miliónov výtlačkov. Zatiaľ posledný, šiesty diel drží aj rekord najrýchlejšie sa predávajúcej knihy v histórii kníhkupectva Martinus.sk.