blog

Slovensko rozhoduje o pokračovaní románu

utorok 7. júla 2009 16:45
Ut 7.07. 2009 16:45

SPR_logo

O pokračovaní spoločného románu môžu tento týždeň rozhodnúť samotní čitatelia hlasovaním. Na výber majú zo štyroch možností.

Projekt Slovensko píše román beží už 6 týždňov a webovú stránku spoločného románu navštívilo viac ako 34 000 ľudí vyše 87 500 krát. Od nádejných slovenských spisovateľov usporiadatelia obdržali neuveriteľných 339 príspevkov. Ich počet sa počas ostatných troch týždňov ustálil okolo tridsiatky a ako hovorí editorka projektu a autorka prvej kapitoly románu Evita Urbaníková: „Kvalita príspevkov stúpa a naozaj je z čoho vyberať.“

Od svojho spustenia 28. mája 2009 projekt rozprúdil obrovské množstvo diskusií na internete. Medzi diskutujúcimi sa nájdu zarytí odporcovia, ale aj zástancovia projektu. V diskusiách fanúšikovia vyslovili želanie ovplyvniť výber pokračovania románu. Organizátori im vychádzajú v ústrety už dnes, keď presne o 12:00 na webovej stránke www.slovenskopiseroman.sk zverejnili až 4 návrhy na pokračovanie románu, spomedzi ktorých si môže každý, kto projektu fandí, vybrať tú, ktorú považuje za najvhodnejšiu. Návštevníci stránky môžu o tom, akým smerom sa bude pokračovanie románu uberať, rozhodnúť jednoduchým kliknutím. „Takto môžu do tvorby spoločného románu zasiahnuť nielen prispievatelia, ale aj tí, ktorí si rodiaci sa príbeh obľúbili ako čitatelia,“ hovorí Michal Meško z internetového kníhkupectva Martinus.sk.

Od prvej kapitoly sa štýl románu menil rôznymi spôsobmi. Teraz nastal čas, keď každý čitateľ a fanúšik Slovensko píše román môže zasiahnuť svojím vlastným hlasom a rozhodnúť, aká bude ďalšia kapitola románu.

Hlasovať môžu čitatelia do pondelka 13. júla 2009 do 12:00. Víťazná kapitola bude zverejnená v utorok 14.júla presne o 12:00. Celý týždeň od 7. júla do 13. júla je vyhradený na hlasovanie, a tak ďalšie pokračovania  budú môcť čitatelia zasielať od 14. júla, po zverejnení víťaznej šiestej kapitoly.