blog

DVD novinky: Strhujúce napätie a charizma

streda 19. augusta 2009 18:00
St 19.08. 2009 18:00

cislo1Milí filmoví nadšenci, opäť je tu stručný výber najzaujímavejších DVD titulov, ktoré vychádzajú ako novinky nášho e-shopu. Tentokrát sa jedná o žánre stavajúce, ako už i názov článku hovorí, na napätí a charizme. Na prvý pohľad sa zdá, že snímky týchto žánrov nadchnú skôr špecifickú skupinu divákov, no, prekvapivo, asi najhorúcejšia spomedzi noviniek si získala milióny fanúšikov po celom svete.

Smrtonosná zbraň. Presne táto štvordielna sága patrí doslova medzi legendy strieborného plátna. Mel Gibson ako Martin Riggs podal naozaj skvelý herecký výkon. V snímkach sa nám predstavuje ako impulzívny, neobvykle odvážny a tvrdohlavý policajt, ktorý privádza zločincov (a rovnako i svojich kolegov) do vytrženia. Jeho humor nie je vtieravý a v ironicko-sarkastickej vlne sa nesie celou štvoricou filmov skvele dopĺňaný Gibsonovým hereckým partnerom Dannym Gloverom. S každým ďalším dielom série sa vyvíja ich pracovný vzťah a prerastá až do celoživotného priateľstva. cislo5Toto veľdielo Richarda Donnera (režíroval celú ságu) si budete chcieť pozrieť znovu a znovu – zmes akcie a humoru dávajú filmom neuveriteľnú charizmu a, čo nebýva pravidlom, vysokú latku kvality si sága drží od začiatku po koniec. Práve preto sa tieto štyri DVD tituly môžu stať cennou súčasťou vašej zbierky. Smrtonosnej zbrani sa pravdepodobne budeme venovať aj v niektorom diele nášho seriálu článkov tu na našom blogu – SFS (slávne filmové ságy).

cislo6

Veľa charizmy a dobrý filmový zážitok prináša i režisérsky počin Clinta Eastwooda – film Gran Torino. Príbeh, v ktorom si Eastwood i zahral, rozpráva o starobe vojnového veterána Walta, ktorý má v sebe hlboko zakorenené predsudky voči rozličným etnikám. Všetko sa ale mení, keď jeden z jeho susedov ukradne cislo7Waltovu pýchu – športiak Gran Torino. Film je užívateľmi internetových databáz ohodnotený ako jeden z najlepších a je pravdepodobné, že si ho obľúbite i vy.

Sfilmovaný príbeh Jacka LondonaMorský vlk – je ďalším titulom, ktorý stojí za povšimnutie. Rozpráva nám o stroskotancoch, ktorých zachránila loď na čele s krutým kapitánom Wolfom Larsenom a, ako stroskotanci zisťujú, dostali sa tak do pasce, pretože kapitán si ich chce nechať na palube. Pokus uniknúť sa pre nich stáva bojom na život a na smrť.

Zdroj foto: internet