blog

DVD novinky: Sex, drogy a rock’n roll

streda 2. septembra 2009 17:10
St 2.09. 2009 17:10

cislo1Leto síce ešte ani zďaleka neskončilo, ale všetci už hovoríme o jeseni – azda je to tým, že pre školopovinných začína nový školský rok, podľa ktorého sa, koniec-koncov, riadi celá spoločnosť. A dôvod, prečo som začal takouto informáciou? Pretože letné mesiace nám priniesli do kín veľa blockbusterov, na ktoré sa teraz postupne môžeme tešiť v podobe DVD-čiek a tiež preto, lebo s už spomínaným začiatkom školy akoby sa rozbehol život a to nielen vo svete reálnom, ale aj vo filmovom – čaká nás množstvo DVD noviniek. Poďme sa pozrieť na niektoré zaujímavé, vychádzajúce tento týždeň. Myslím, že nadpis hovorí za všetko.

Snímka Loudilové by sa dala v skratke označiť ako bláznivá komédia určená hlavne pre z1tínedžerov. Dvaja stredoškoláci, reprezentujúci školu vo futbale, sa vyhýbajú sústredeniu a namiesto toho majú namierené do tábora pre roztlieskavačky. Naplno využívajú svoj šarm, a tak dievčatá dokážu presvedčiť aj na kúpanie sa bez plaviek, skrátka, užívajú si úžasné leto. Všetko sa ale komplikuje – a čím iným než láskou? DVD titul sľubuje okrem skvelej zábavy a šteklivých scén aj lákavé bonusy z natáčania filmu, vrátane nepodarených scén a z2komentárov tvorcov.

Ďalším horúcim titulom je film Poď, budeme sa milovať!, v ktorom si hlavnú úlohu nezahral nik iný ako slávna hviezda Marilyn Monroe. Príbeh je postavený na divadelnej hre – multimilionár Jean Marc Clement po zistení, že ho chcú parodovať, nastúpi ako herec hrajúci sám seba a zamiluje sa do svojej novej kolegyne, ktorú stvárnila spomínaná Marilyn. Je tu ale jeden háčik – herečka multimilionárove city nezdieľa. Film sa môže popýšiť ešte ďalším unikátom – obsahuje pieseň My Heart Belongs to Daddy, z3ktorú naspievala taktiež Marilyn.

Pre tých, ktorí holdujú niečomu tvrdšiemu, je tu film Rýchli a zbesilí. Po dobrej, ale v rovine príbehu trochu krívajúcej trojke, teraz prichádza v poradí už štvrté pokračovanie a so sebou prináša zmes skvelej zápletky, akcie, humoru a, samozrejme, rýchlych a nebezpečných áut. Vin Diesel a Paul Walker sa znovu spájajú, aby sa zaborili do sedadiel, dupli na plyn, vyrazili do ulíc Los Angeles i do mexickej púšte a vyriešili problém s pašerákmi. To, čo v minulosti ostalo nedoriešené, bude vyriešené práve teraz a horúce chvíle nezažijú len vaše obľúbené postavy, zažijete ich i vy!

z4Posledným vybraným titulom je Záblesk. V roku 1940 prijme Linda Vossová nové miesto u tajomného šéfa Eda Lelanda (Michael Douglas). Okamžite ho začne podozrievať, že je vyzvedač, ale opak je pravdou. Linda objaví, že Ed je plukovníkom American Intelligence, a keď je jeho spojka v Berlíne zabitá, Linda ho presvedčí, aby ju zapojil do akcie. Sekretárka sa razom mení na tajnú agentku a preniká až do domácnosti vysoko postaveného nepriateľského dôstojníka (Liam Neeson). Ale skutočná dráma sa začína, až keď Linda splní svoju misiu a pokúša sa živá opustiť Nemecko. Film Záblesk, založený na knižnej predlohe od Susan Isaac, je dobrodružstvom, ktoré je preplnené napätím, nebezpečenstvom i romantikou.

Zdroj foto: internet/martinus.sk