blog

DVD novinky: Audrey, Dennis, Clint, Morgan, Jim a ďalší

streda 28. júla 2010 12:20
St 28.07. 2010 12:20

Uhádli ste, ktorí herci sa skrývajú za týmito krstnými menami? Ak áno, tak už isto tušíte, že nádielka DVD noviniek, čo vyjdú v blízkej dobe bude stáť za to. Povedzme si o nich čosi viac.

Hneď na úvod predstavujem Kolekciu Audrey Hepburn. Obsahuje tri filmy: Odpolední láska, Dětská hodinka a Nezničitelní. 1.Odpolední láska. Ona je naivná a mladá, on je sveták a skúsený. Zamilovaná študentka konzervatória Ariane dobre vie, že sa milionárskemu americkému playboyovi Frankovi Falaganovi vôbec nepodobá. Keď ale bude predstierať, že je rovnako skúsená ako on, kúzlo lásky možno zapracuje a iskra preletí. Čaká nás smiech, Paríž, šampanské a elegancia. 2.Dětská hodinka. Jeden z najväčších broadwayských hitov sa stáva pôsobivou filmovou drámou. V súkromnej dievčenskej škole vypukne škandál, keď zlomyseľná študentka Mary Tilfordová obviní dve mladé ženy, ktoré školu vedú, z lesbického vzťahu. Najlepšie priateľky Karen Wrightová a Martha Dobieová sú riaditeľkami úspešnej súkromnej dievčenskej školy v Novom Anglicku. Mary Tilfordová, nenávistné, zlostné dievča, je prichytené pri lži a potrestané. V túžbe po pomste povie svojej babičke, ktorá je nepísanou vládkyňou mesta, že Martha žiarlila na Karenin vzťah k doktorovi Joevi Cardinovi a dodá, že Marthina teta Lily považovala tieto pocity za neprirodzené. Babička jej uverí a vezme Mary zo školy. Povera sa rýchlo širi a behom pár dní stojí Karen s Marthou pred prázdnymi učebňami. Joe je vyhodený z nemocnice za to, že sa učiteliek zastal a tak Karen s Marthou podávajú žalobu za urážku na cti v prípade, ktorý sa ocitne na titulných stránkach novín v celej zemi. 3.Nezničitelní. Tento western hovorí o drsnom živote v americkom pohraničí, pýche, predsudkoch a vášni. Rachel Zacharyová (Hepburn) sa narodila ako indiánka, ale tajne ju adoptovali belosi. Akonáhle jej pôvod vyjde najavo, stáva sa terčom bezuzdného rasizmu a brutality. Indiáni ju chcú späť, belosi si želajú jej smrť a jej jedinou nádejou na prežitie je muž, ktorý musí čeliť najstrašnejšiemu boju svojho života, aby zachránil milovanú ženu.

Pandorum (Sympton Pandorum) je detektívny thriller a sci-fi horor v jednom. Hlavnú úlohu si zahral Dennis Quaid. Zdanlivo opustená paluba vesmírnej lode. Dvaja členovia posádky precitnutí z hibernácie bez spomienok o tom, kde sú a čo tam robia. Jediným zvukom je skľučujúci rachot a škripot ozývajúci sa z centra lode. Na tomto pozadí sa odohráva príbeh dvoch astronautov, ktorí postupne zisťujú, že oproti pôvodnému zdaniu nie sú jedinými pozostalými na kozmickej lodi a rozmotávajú jej šokujúce a strašné tajomstvo. Prežitie ľudstva záleží len na nich.

Harry Brown. Príbeh zo súčasného Anglicka sleduje každodennú púť osamelého muža chaotickým svetom, ktorému vládnu drogy a kde ulicami znie strelba. Harry Brown (Sir Michael Caine) je poriadny občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom zo stoviek bytov na predmestí. Spoločnosť mu robí len jeho najlepší priateľ Leonardo. Práve toho ale jedného dňa zavraždí parta miestnych výtržníkov. Harry sa rozhodne jednať a naplniť sám svoju vlastnú predstavu o spravodlivosti.

Režisér Clint Eastwood a Morgan Freeman. Za svoj hrdinský boj proti apartheidu strávil 27 rokov vo väzení. A čo urobil Nelson Mandela po svojom zvolení do funkcie prezidenta Juhoafrickej republiky? Odmietol pomstu, odpustil všetkým, ktorí ho utláčali a začal hľadať národnú súdržnosť na veľmi nezvyčajnom mieste – na poli rugbyového ihriska. Invictus je príbehom o skutočnej ľudskej veľkosti – tímu i celého národa. Morgan Freeman ako Nelson Mandela žiada kapitána národného tímu (Matt Damon) a jeho podceňovaných spoluhráčov, aby dokázali nemožné a získali Svetový pohár. Jeden tím, jedna zem. Univerzálny jazyk športu nikdy neznel tak výrečne ako v Eastwoodovom filme Invictus.

A nakoniec to trochu odľahčíme legendárnou komédiou Blbý a Blbší. Jim Carrey a Jeff Daniels sú príliš neschopní na to, aby žili a príliš tupí na to, aby zomreli. Spoločne tvoria dvojicu bláznivo šialených kamarátov, ktorí sa vydajú cez celú zem, aby vrátili kufrík plný peňazí jeho právoplatnému majiteľovi. Pritom ale vyvedú z miery (veľmi jemne povedané) policajtov, únoscov a všetkých ostatných, ktorí majú tú smolu, že sa im pripletú do cesty.

Zdroj foto: internet