blog

DVD novinky: Zvádzajme, nakupujme, robme zakázané veci, pozrime sa do zákulisia a buďme úplne mimo – žime leto naplno!

streda 14. júla 2010 00:00
St 14.07. 2010 00:00

Valí sa na nás poriadna nádielka letnej filmovej zábavy. Všetci filmoví maniaci – mladí i starí, nároční a “komerčňáci” – ponorme sa v tomto teplom (žhavom) lete opäť do vôd filmov. A obrázok ľadu isto každého len poteší ;-).

Najskôr budeme zvádzať. Kimberly (Evan Rachel Wood) je 15 ročná pubertiačka z Beverly Hills. Je krásna, múdra, zábavná, vzrušujúca, ale dokáže šokovať svojou krutosťou. Urobí čokoľvek, aby sa stala slávnou a atraktívnou. Rozhodne sa zviesť svojho triedneho učiteľa. Zaplieta sa do siete klamstva, predstierania, vydierania… zastaví sa to niekde? Film Zvádzanie je tu.

V nákupnej maniačke sa isto nájdu mnohé dámy i slečny. Bláznivá komédia podľa knižného bestselleru o strastiach mladej ženy posadlej nakupovaním. Pokušenia číhajú doslova na každom rohu. Sympatická Rebecca žije obklopená luxusom a štýlom súčasného New Yorku, rada sa zabáva a naozaj dokáže skvele nakupovať – azda až príliš dobre. Sníva o tom, že raz bude pracovať ako módna redaktorka vo svojom obľúbenom časopise. Zatiaľ chodí po obchodoch a do nového zamestnania pilne trénuje. Nakupuje nielen v zľavách, ale aj v drahých butikoch – otázka vhodných doplnkov je pre ňu náplňou života. Osud má však zmysel pre iróniu a tak Rebecca síce získa zamestnanie vo vydavateľstve jej snov, ale vo finančnom časopise. Dokáže utiecť pred nákupným šialenstvom a nájde toho pravého? Romantickú komédiu produkoval skvelý Jerry Bruckheimer. Spoveď nákupnej maniačky nás čaká.

Jason Tripitikas pri hľadaní ilegálnych kung-fu DVD v Čínskej štvrti objaví mimoriadnu vec – legendárnu zbraň. Zrazu sa ocitá v starovekej Číne, kde musí oslobodiť legendárneho bojovníka Monkey Kinga, ktorého uväznil mocný Jade Warlord. Na jeho ceste sa našťastie spojí s múdrym majstrom kung-fu Lu Yanom a záhadným a obratným Silent Monkom. Ale len s odhalením pravého zmyslu kung-fu sa Jasonovi podarí splniť ťažkú úlohu a dostať sa späť domov. Poďme robiť niečo zakázané, pozrime sa na Zakázané kráľovstvo.

Oscarový režisér Oliver Stone sa dal na sfilmovanie života ďalšieho amerického prezidenta. Po Nixonovi sa mu námetom stal George W. Bush (Josh Brolin). Republikán pochádzajúci z prominentnej rodiny Bushovcov bol na konci svojho funkčného obdobia podľa CNN považovaný za najneobľúbenejšieho prezidenta v dejinách USA a proti jeho politike bolo viac ako 70% americkej verejnosti. Pozrime sa do zákulisia veľkej politike s filmom W.

Roland nájde policajnú uniformu. Neodolá pokušeniu a v uniforme sa ide naobedovať na policajnú stanicu. Tam stretne okúzlujúcu ženu, ktorá zúfalo bojuje s príbuznými o svoje dieťa. Rolandovi sa hra na policajtov zapáči, a tak neváha ani minútu a vrhá sa do vyšetrovania prípadu. Jeho nadšenie je oveľa väčšie ako jeho schopnosti. Problémy číhajú na každom kroku, pretože Roland je pre mesto chodiaca živelná pohroma, je totiž Úplne mimo.

Zdroj foto: internet