blog

DVD novinky: Legendy sa vracajú

streda 15. septembra 2010 17:47
St 15.09. 2010 17:47

Nádielka legendami opradenej histórie, českej klasiky s legendárnymi tvárami i dlhšie nevidené herecké duo spoza veľkej mláky – to všetko sa na nás valí tento týždeň v podobe DVD noviniek. A je sa na čo tešiť, presvedčte sa sami.

Začnime tou najžhavejšou novinkou – prichádza nový film Ridleyho Scotta, ako inak, s Russellom Croweom v hlavnej úlohe. Legendárny, všade známy a predsa tajomný – to je príbeh Robina Hooda, ktorý si toto duo tvorcov vzalo na mušku. No tentokrát má ísť o netradičné spracovanie plné nových skutočností. Každý poznáme príbeh anglického “zbojníka”, ktorý sa nemohol ďalej prizerať bezpráviu v spoločnosti a vzoprel sa samotnému kráľovi. Ale Ridley Scott sa pokúsil namiešať koktejl zápletiek novým spôsobom a tak i film hovorí o Robinovi ako o vojnovom hrdinovi, ktorého len čaká cesta banditu. Postarší Russel Crowe s Cate Blanchett v úlohe Marion tvoria milú dvojicu a my si tak môžeme opäť užiť stredovekého Anglicka. A to nie je všetko, Robin Hood totiž prichádza v režisérskej verzii so 16 minútami, ktoré neboli v kine a v limitovanej edícií Steelbook.

A teraz na českú klasiku. Čaká nás poriadna nádielka – Ladislav Smoljak a Vlasta Burian. Začnime prvým komikom – pánom Smoljakom. Čaká nás rovno trojica skvelých filmov. Najprv začneme snímkou Na samotě u lesa (rodinka Lavičkových sa rozhodne stráviť svoju dovolenku v chate, ktorú chcú kúpiť), potom príde Kulový blesk (komédia o dvanásťnásobnej výmene bytov) a na záver Jáchyme, hoď ho do stroje! (príbeh o nesmelom mladíkovi, ktorý sa riadi podľa stroja, čo mu zostavil plán na život). Už len pripraviť si bránice :-).

A teraz druhý komik – legendárny Vlasta Burian. A hneď v troch pokračovaniach po troch filmoch. V prvej kolekcii nás čaká C. a k. polní maršálek z roku 1930 o falošnom maršálovi. Ďalej Pobočník jeho výsosti, kde sa princ pomocou Buriana chce poslednýkrát stretnúť so svojou milenkou. A na záver prvej kolekcie nás čaká zážitok – Provdám svou ženu. A to nie je všetko, čakajú nás ďalšie dve kolekcie! Tu sa zasmejeme najskôr na filme Anton Špelec, ostrostřelec, potom sa úradník Hadimrška pustí do súboja so speváčkou Mici, aby zachránil podnik vo filme To neznáte Hadimršku. A druhá séria skončí dvoma filmami – najskôr Revizorom podľa ruskej klasickej predlohy a ako druhý príde holič, čo namiesto peňazí zdedí len Dvanáct křesel – doláre sú ukryté. A teraz posledná, tretia vlna filmov – advokát Ducháček to zařídí, Nezlobte dědečka (kde sa zamilovaný Eman musí vydávať za američana, čo prichádza navštíviť starú vlasť) a na záver Muž v povětří o pyrotechnikovi, ktorý… sa vyparil? Starého dobrého Vlastu si užijeme až až.

Spomínané herecké duo spoza veľkej mláky – Dustin Hoffman a Robert De Niro v komédií Vrtěti psem. Keď je prezident iba dva týždne pred voľbami postihnutý sexuálnym škandálom, skúsený poradca z Bieleho domu Conrad Brean (De Niro) vytvára s pomocou hollywoodskeho producenta Stanleyho Motssa (Hoffman) fiktívny vojnový konflikt, aby od problému odviedol pozornosť. A my sa spoločne môžeme zasmiať na americkom politickom modeli.

Zdroj foto: internet