blog

DVD novinky: Nádielka kolekcií

streda 24. novembra 2010 13:11
St 24.11. 2010 13:11
Ani sme sa nenazdali a máme tu koniec novembra. Ináč povedané, začína sa obdobie, keď už sa nedá donekonečna odkladať kúpa vianočných darčekov štýlom: „Veď je ešte čas…“. A my vám opäť ponúkame inšpiratívny zoznam nových DVD titulov, ktoré sa oplatí vidieť a azda nimi niekoho potešiť. Tento týždeň je ponuka znovu špeciálna – čakajú nás kolekcie! A to nie hocijaké…
Kto by nepoznal legendárnu kosatku, ktorej príbeh si získal uznanie kritikov (označili ho za veľmi presvedčivý druh zábavy) i divákov a vyslúžil si rovno dve pokračovania? Teraz prichádzajú všetky tri diely v kolekcií na DVD. Zábava a dojímavý príbeh pre celú rodinu a všetkých milovníkov zeleného mieru. Kosatke Willymu totiž nik nerozumie. Takmer nik. Willy plače za svojou rodinou a jediný, kto si to všimne, je Jesse – malý chlapec, ktorý až moc dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Záchrana môže začať. A hneď potom prichádza druhý a tretí diel, kedy Willyho treba zachrániť pre ropnou škvrnou a pred rybárom. (viac info)
Ako druhá nás čaká kolekcia jedného z najslávnejších animovaných príbehov všetkých čias. Od Pixaru a Disney-ho. Príbeh hračiek. Pozor, v kolekcii sa nachádza už i tretí diel, ktorý bol nedávno v kinách. Zažijeme dobrodružstvo hračiek, ktoré majú svoje vlastné príbehy, prežívajú radosti i starosti. To všetko vytvára úžasný podklad pre dojímavé humorné dobrodružstvá, pričom každý z trojice filmov bol nadšene prijatý divákmi i kritikmi. Navyše nás v kolekcii čaká kopa bonusov! (viac info)
V kolekcii Egypt od National Geographic budeme spoznávať kultúru, ktorá nás fascinuje dodnes. Na prvom DVD s názvom Egyptské podsvetie – Cesta na večnosť sa pozrieme na nové vykopávky, ktoré odhalia, čo Egypťania očakávali od života po smrti. Pyramidy: Tajné zákutia odhalené – tento diel nás zavedie do divu sveta – pyramíd. Budeme sledovať diaľkovo ovládaného robota, ktorý zostupuje na nové tajné zákutia Veľkej pyramídy. Potom sa pozrieme na Nefertiti: Egyptská kráľovná. Za vlády jej a manžela, radikálneho kráľa Achnatona, sa zmenila tvár Egypta. Pretvorili ho, nahradili dokonca starých bohov, staré hlavné mesto. A ich údajný syn – Tutanchámon – sa stal legendou. Rodina bez stopy zmizla. A National Geographic priniesol nové moderné CT skenery, aby odhalili niečo viac, možno aj Tajomstvo faraóna Tutanchámona, to už na štvrtom DVD. (viac info)
Táto kolekcia je taktiež z dielne National Geographic a prevedie nás tajnými zákutiami vesmíru. Najskôr sa pozrieme na Drtivý dopad. Ten, čo údajne prišiel a vyhladil dinosaurov i ten, čo kedykoľvek môže prísť – veď vesmírna obloha je plná asteroidov a skrýva kľúč k tomu, aby sme sa im ubránili. Potom sa pozrieme na Kométy, ktoré môžu poodhaliť počiatok vesmíru i zničiť našu planétu. Potom sa pozrieme do Mimozemskej džungle. Veď každého z nás zaujíma, či niekde existuje život. Uvidíme sedem lokalít, kde by podľa vedcov mohli číhať mimozemské organizmy. A nakoniec sa pozrieme na Vesmírnu výpravu – konkrétne na loď, kde sa pripravuje na pobyt vo vesmíre vesmírny turista. (viac info)
Na záver nás čaká jedna z najvtipnejších ság všetkých čias – Policajná akadémia – v kolekcii všetkých 7 filmov. Kto by nepoznal legendárne humorné scény, ktoré si berú na paškál nových policajných kadetov a ich učiteľov. Svojské postavy a často drzý humor si získali takú popularitu, že svetlo sveta uzrelo po prvom diely ďalších 6 a tak policajti trápia bránice ďalších a ďalších generácií. (viac info)