blog

DVD novinky: Slávni herci prichádzajú!

streda 15. decembra 2010 11:03
St 15.12. 2010 11:03
Už je to doslova len pár dní a budú Vianoce. A predpokladám, že nie som jediný, kto ešte nemá darčeky. S pribúdajúcimi dňami je čoraz riskantnejšie odkladať to ešte na neskôr (aj keď i adrenalín zhonu v preplnenom obchode 23. decembra má isto niečo do seba). Pozrite sa s nami na novú nádielku DVD noviniek – možno vás inšpiruje, pretože nové filmy rozhodne stoja za to. Tentokrát ich všetky spája jedno – sú v nich vaši obľúbení herci.
Uznávaný režisér Christopher Nolan vytvoril s medzinárodným obsadením výborné akčné sci-fi, ktoré dobilo celý svet. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je špička v extrahovaní, dokáže ukradnúť cenné tajomstvá z podvedomia zraniteľnej snívajúcej mysle. Jeho schopnosti z neho urobili vyhľadávaného priemyslového špióna i hľadaného utečenca, ktorý sa nemôže vrátiť k rodine. A tu všetko začína. Cobb dostáva druhú šancu – lenže musí dokázať nemožné – namiesto kradnutia myšlienky ju musí vytvoriť. Cobb zostavuje tím profesionálov. Ibaže ani dokonalé plánovanie ich nedokáže pripraviť na nepriateľa, ktorý je v Cobbovej hlave. (viac info)
Ďalší pán na holenie, ako sa hovorí, je Jean Reno. Prichádza s filmom, v ktorom sú všetky postavy a udalosti skutočné. Aj tie najdramatickejšie. Píše sa rok 1942 a 6.6. vstupuje do platnosti nové nariadenie francúzskej vlády namierené proti židovskému obyvateľstvu. Jedenásťročný Joseph Weismann preto odchádza do školy so žltou hviezdou na hrudi. I tak Weismannovci veria, že majú stále dôvody na radosť. No 16.6. sa všetko mení. Do bytu vtrhnú muži v čiernych uniformách a celú Josephovu rodinu ženú do autobusu. Po najväčšej razii v dejinách ľudstva, ktorá prebehla pod taktovkou francúzskej polície, sa v parížskej cyklistickej aréne tiesni takmer 13 000 Židov. Päť dní bez vody, bez jedla a bez zdravotnej starostlivosti. Dr. Sheinbaum (Reno) internovaný spolu s ostatnými robí, čo môže. (viac info)
Disney prináša nový počin, ktorý je síce jednoduchšieho deja, no o skvelý humor a vizuálne efekty núdza rozhodne nie je. Balthazar Blake (Nicolas Cage) je moderný čarodej, ktorý má plné ruky práce s tým, aby Manhattan ubránil pred temnými silami. Celý svoj život (ktorý, mimochodom, trvá nejakých tých 1000 rokov) hľadá mladíka so zázračnými schopnosťami. Konečne sa mu to podarí a tak ho prijíma za učňa a prevádza ho akýmsi rýchlokurzom kúzelníckeho umenia a vedy. A nebude ani núdza o romantiku. (viac info)
Leonarda nikdy nie je dosť, a tak prichádza jeho kolekcia. Najskôr sa nám predstaví vo filme Body of Lies, kde naháňa teroristu a zisťuje, že nemôže nikomu veriť. Po jeho boku hrá i Russell Crowe. Potom prichádza kriminálka Skrytá identita ocenená 4 Oscarmi. Mafiánskeho bossa tu hrá Jack Nicholson a predstavuje sa nám i Mark Wahlberg či Matt Damon. Na záver prichádza thriller Krvavý diamant. Keď to zhrnieme, je to vlastne kolekcia slávnych hercov sama o sebe. (viac info)
Úplne na záver prichádza film s Michaelom Douglasom, stará klasika. Film zábavný a provokatívny. Jeho kariéra. Jeho manželstvo. Jeho budúcnosť. To všetko je pre manažéra DigiCom Toma Sandersa (Douglas) v stávke. Odmietol vášnivé návrhy svojej novej šéfky (Demi Moore) a ona ho teraz žaluje za sexuálne obťažovanie. Dlhoročný oddaný pracovník sa náhle musí biť o svoj život v spoločnosti – je to boj, ktorý ho zavedie do oslnivého kybersveta nového koridoru virtuálnej reality DigiCom a k odhaleniu šokujúceho spiknutia medzi kľúčovými osobami spoločnosti. V tomto kritickom thrillere, natočenom podľa bestselleru Michaela Crichtona, sa miešajú high-tech intrigy a pokrytecká sexuálna politika. (viac info)
Zdroj foto: Internet